Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2014 06:35 - Ох, много е важно при кого се връщаш! Но трябват опорни точки...
Автор: donchevav Категория: Видео   
Прочетен: 7488 Коментари: 23 Гласове:
19

Последна промяна: 29.06.2014 06:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       Наскоро ми попадна един стар виц за лъва и
прасето. Прочетох го  - не се засмях. Стана ми
нещо криво.  Какво се случва - преуморена ли съм,
чувството за хумор ли си губя или...? Запаметих го
в "Чернови" - има нещо в този анекдот, което ме
притеснява. Днес пак го прочетох. Ето го -
позволете да ви го припомня.


РАЗЛИКАТА МЕЖДУ НАС


      Лъвът и прасето седнали да пият. Пили, каквото пили, и лъвът казал, че се прибира при жена си. Прасето възмутено попитало:
      - Лъве, ти си царят на животните, цялата гора ти има страха, а ти се съобразяваш с една жена! Аз ще си пия, докогато си искам, и моята нищо не може да ми каже.
      - Разликата между нас е - отвърнал лъвът, - че ти се прибираш при свиня, а аз - при лъвица. ;))))


   

   Изведнъж разнопосочни мисли нахлуха в главата
ми - прииждат, връщат се и пак нахлуват...

Хм...простете ми дързостта, но ще ги споделя! :)))))



1. Какво би казало всъщност прасето, ако вкъщи го чакаше не свиня, а лъвица? Дали би се случило нещо по-различно - все пак е прасе и цялата му работа е такава, свинска.


2. От друга страна - за какво му е на прасето лъвица - само да му гризе разните там тлъстички части? На него точно свинка му трябва - да си шляпат щастливо из локвите и си ринат сговорно на бунището.

 

3. Пък и Лъвчо - той уж е благороден, изискан - а - какви думи! Дори и почерпен, не бива да пада под нивото на високия си пиедистал - грубо и невъзпитано е да напомяш на някого за плебейския му произход и недъзите му, най-малкото, защото никой не те е задължил да сядаш на една маса с него. А и идват избори, знаете...

 

4. Е, и тази лъвска съпруга - каква лъвица е, като не може един мъж да задържи при себе си, ами го е изпуснала така - да се среща със съмнителни типове по кръчми и бардаци! Не може ли да го предразположи някак: салатка да му направи, ракийца да му охлади, па това, па онова - да си остане той вкъщи - една истинска лъвица все трябва да знае как  да си подреди опорните точки.



 Всъщност,  ако съдим от  последните селфита на
двете съпруги във Фейса, май
  мадам Лъвица в
крайна сметка си е взела бележка!

 




image

image







Гласувай:
20



1. ambroziia - Вицовете са кратки, но предизви...
29.06.2014 07:16
Вицовете са кратки, но предизвикват много въпроси. И всеки си ги задава по свой начин и по свой начин си им отговаря - доколкото може.
Те несъмнено карат хората да се размислят, което никак не е лесно.
Усмихнат неделен ден, Donchevav!
цитирай
2. donchevav - Благодаря, Ambrozia! Наистина е ...
29.06.2014 07:28
Благодаря, Ambrozia! Наистина е така - обожавам вицове - и умните, и от серията "тъпизми" - всякакви. Харесвам анекдотичния момент в изказа изобщо - и като цяло и сама мога да го създавам. Но като взема да разказвам вицове - не ми се получава. Все искам да обяснявам нещата, а то там е майсторлъкът - да бъдеш максимално лаконичен, да поставяш само в щрих правилните акценти.
Аз съм по по-дългите текстове. Дай ми на мене роман да пиша:))) Ето че пак прекалих. Хубав празничен ден ти желая, Амброзия! Поздрави!
цитирай
3. donchevav - Здравей, DudaXXL! Благодаря ти за ...
29.06.2014 09:14
Здравей, DudaXXL! Благодаря ти за коментара! Съжалявам, но дали защото съм нова в блога, дали защото по принцип съм си наивна /професионален дефект, който съм декларирала и в профила си:)))/, не знам - но явно пак не съм в час с нещата в блога. Извини ме, ако нещо съм те подразнила- не е умишлено - просто исках да се позабавлявам на изпроводяк - не ми се публикуваха тежки просветителски постинги на правописна тематика /нещо, което единствено ми е работа и в което съм в свои води/ - разбираш ме, нали, в края на учебната година, 2 дни преди отпуск...нямам голямо желание. Реших - нека да е виц - то пък нещо друго стана проблем. Или? Поздрави, мила Duda XXL! Весел празничен ден!
цитирай
4. makont - Вени, при нас и лъвовете не са на място,
29.06.2014 09:51
всички сме в една обща кочина, кой лъв, кой свиня всичко се разми... Усмивки и слънчев неделен ден!
цитирай
5. benitta - Привет, Вени :)
29.06.2014 10:53
Този виц обикаляше Фейсбук доста време и познатите ми дами - Лъвици много му се радваха. Интересен анализ си направила, с елемент на творческо разсъждение и развихряне във формат на есе :) Много ти се радвам, да знаеш! Обичам, когато някой има какво да каже, дори по повод някакъв виц, не особено гениален.
Аз си мисля, че прасето е едно много симпатично животно и противно на очакванията - не съм особен фен на Лъва.
Хайде, малко остана до ваканцията! Нали не караш учениците да се редят на опашка за тройките?! :))) Имах една учителка по Физика, която ни пишеше по 16 двойки в дневника и още толкова в тефтера си. Накрая, точно два дни преди приключване, целият клас висяхме до бюрото й за по една тройчица. Да й се не види в лошотията, още я помня как казваше: "Дай си беУежника!" :)))
Хубав ден и усмивки от мен!
цитирай
6. donchevav - Е, стига де, Майче, не е така! Вън...
29.06.2014 11:12
Е, стига де, Майче, не е така! Външното...то е важно, да, но не е всичко. И в кочина лъвицата си е лъвица. Не-е-е-, наречи ме идеалистка, инфантилна, глупава /аз сама си го признавам/, но няма как да се съглася с тебе.

И до шия
в помия
пак уиски
ще пия.
:)))))))))))))))))
Не е мой девиз - аз съм пълен въздържател, но мисля, че точно в такива условия се разбира какво означава "класа". Е, аз съм си селянка по манталитет, мене не ме засяга, но прасешки работи не обичам. А тебе си те харесвам, Маечка, ама не знам напоследък как все се случва срещу тебе да вървя, Звездичке моя:))) Прегръщам те!
цитирай
7. donchevav - Мила Бени! Не, извинявай, ще зап...
29.06.2014 11:56
Мила Бени! Не, извинявай, ще започна така:
Бенита! Тука ли е Бенита? Да излезе пред дъската! С беУежника, моля!
Отговори на въпроса: Къ-де бе-ше ми-на-ла-та сед- ми-ца? За-що от-съст-ва от бло-га?
Ех, Бени, как да те забравя! Дори от моя нескопосан опит да се разсея правиш повод за хвалби и комплименти! А аз съм много тъжна - вече 5-ти ден сиамката и двете й деца /порасналите, на 1 и 2 години/ не се е връщала. Пуснах я уж само на купон - че се бяха събрали нещо котараците и я викаха, а и тя по принцип излиза - нали живеем в къща с двор и градина...но още ги няма...Не знам...Та рекох да се поразсея с умуването по този виц. То пак станаха други проблеми...Но...Да не те занимавам, че сигурно ти трябва време за адаптация, а и на твоите петунии трябва да обясниш къде така безотговорно си се размотавала цяла седмица:))).
Достатъчно Бенита! Пиша ти шест! Вземи си беУежника, де! И внимавай, сУедя те! И ще те изпитвам всеки ден! Сядай си!
Прегръдки, мила Бени! Доскоро!
цитирай
8. paciencia - Браво, Вени!
29.06.2014 12:00
Я, какъв задълбочен анализ си направила на вица:)
Аз писах, писах, докато ми блокира компютъра, загубих всичко, та сега си мисля как ли биха разнищили учениците темата?! Нещо от рода на „Съвременното семейство и ролята на жената в него“
Благодаря за неделните усмивки и хубав ден, Вени!
P.S. Ох, гледам, че оценки имало! Сега я загазих. Не искам пред дъската:)
цитирай
9. donchevav - Харесва ми тази тема! Макар че и д...
29.06.2014 12:44
Харесва ми тази тема! Макар че и другата не е лоша: "Що е това кочина и има ли свине в нея?". Да направим така - едната тема по избор - за домашно.
А изпитването на Бени е друга работа - тръгна от един коментар в нейния блог. Разказа ми как я изпитвала една нейна учителка. Но ако искаш и ти да излезеш да си повишиш оценката - няма проблем. Но пред дъската - всички да те видят. И да не се влияеш от подсказвания! Е-е-х, Васенка, луди-млади години! Няма ги вече нито тези учители, нито тези ученици - няма пред дъската, има тест - 20 въпроса, 20 буквички от А до Г и 1 час регламент за работа. Познай за 45 минути колко начина за преписване на 20 букви могат да се реализират! Това е системата - до матура включително.
Поздрави, Вася! Благодаря, че се отби! Весел празничен ден!
цитирай
10. megg - Здравей, Вени!
29.06.2014 12:46
Не бях чувала този виц - като басня ми звучи, и смешно, и тъжно... И поуките - и те няколко - интересни и замислящи. Ако може - да се наредя пред дъската и да се присъединя към твоите мисли, че е хубаво да се връщаш с радост.
Весела ваканция, с много радостни емоции и пълна душа с хубости, Вени! Прегръдка! :)
цитирай
11. mt46 - Привет!... :)
29.06.2014 12:51
Логични, уместни са мислите и въпросите ти... Всъщност "лъвът" може да се държи като прасе... Не знам защо човечеството е склонно да идеализира господарите...
цитирай
12. donchevav - Не бях чувала този виц - като басня ми ...
29.06.2014 13:28
megg написа:
Не бях чувала този виц - като басня ми звучи, и смешно, и тъжно... И поуките - и те няколко - интересни и замислящи. Ако може - да се наредя пред дъската и да се присъединя към твоите мисли, че е хубаво да се връщаш с радост.
Весела ваканция, с много радостни емоции и пълна душа с хубости, Вени!
Прегръдка! :)

Хей, Меги, здравей, не си ли още на морето? Ама каква е тази носталгия у всички вас тази сутрин към училище? Също като учениците - чакате последния час - днес всички искат да ги изпитвам:))))) Аз пък утре раздавам бележниците на моите десетокласнии, още ден -два - да оправя документацията и оооопа! - на автобуса за Хисаря! Така си го представям. Сама! С небето над мене и горещата минерална вода наоколо. И никой друг - поне седмица. После - ще му мислим как да почиваме:)))) Хубави планове, ако не ми мине някой шеф път - я в школото, я в къщи:))) Зер колко ваданлък оставям! Но, добър е дядо Господ, все ще се нареди някак.
А за вица - Бени каза, че се въртял скоро из блога и всички Лъвици му се радвали. И аз като нея не съм фен на лъва, но...и прасето не е стока:)))) Поздрави, Мег, и прегръдки - с много обич!
цитирай
13. donchevav - Логични, уместни са мислите и въ...
29.06.2014 13:52
mt46 написа:
Логични, уместни са мислите и въпросите ти... Всъщност "лъвът" може да се държи като прасе... Не знам защо човечеството е склонно да идеализира господарите...


Прав си, Mt. Човечеството идеализира господарите - прави им положителна или отрицателна идеализация. Може би има някаква връзка с античните модели за подражание /нали всичко, свързано с общественото развитие, идвало оттам/. Принципът на калокагатията изисквал от творците всички техни герои да бъдат с триизмерна красота - външно красиви, вътрешно благородни и лидери в обкръжението си. Затова героите на древногръцките поети и драматурзи са богове или царе и всички са красиви и високонравствени. Може би това е причината и днес на лъва, краля на животните, дори когато се държи като прасе, никой да не му бележи, напротив, всички да му ръкопляскат: "Ето това е кралски отговор!". А горкото прасе се свива под масата, че жена му е свиня. Ама пък, от друга страна - що за късмет да си женен за такава зурла...право е прасето да пие в кръчмата и да не ще да се прибира.
На мене лъвът определено ми е по-несимпатичен. Пък и не се вписва в картинката. Всяка жаба да си знае гьола, всеки лъв - бърлогата...Хм, странен виц - реже като кама - и в двете посоки:) Поздрави с пожелание за хубав почивен ден!
цитирай
14. precoria - Вени, добре си се замислила над в...
29.06.2014 17:17
Вени,добре си се замислила над вица.Но всеки, виждам, че има свой прочит над него.Един разсъждава така, друг пък от към другаде...Чакай и аз да се изтипосам от различна гледна точка - аз пък харесвам дебели свинчовци.Те са ми едни такива пухкави и хубави...И винаги наивни.Ще си грухкаме, ще си ринем котурата.....
Поздрави Вени!
цитирай
15. kasnaprolet9999 - Може би това се е случило в предиз...
29.06.2014 23:20
Може би това се е случило в предизборно време и се е наложило на лъва да поговори и с прасето, днес това е често срещано. А иначе си права, лъвиците така действат-салатка, ракийка, сладка приказка и ... ама от опит си го знам:)))
цитирай
16. donchevav - Вени, добре си се замислила над в...
29.06.2014 23:47
precoria написа:
Вени,добре си се замислила над вица.Но всеки, виждам, че има свой прочит над него.Един разсъждава така, друг пък от към другаде...Чакай и аз да се изтипосам от различна гледна точка - аз пък харесвам дебели свинчовци.Те са ми едни такива пухкави и хубави...И винаги наивни.Ще си грухкаме, ще си ринем котурата.....

О, да , и аз харесвам Прасчо, и го разбирам защо не бърза да се прибира...Като гледам снимката...Хубава вечер, Петя!
Поздрави Вени!

цитирай
17. donchevav - О, Невенче, на една вълна сме. И аз, ...
29.06.2014 23:54
О, Невенче, на една вълна сме. И аз, като си блъсках главата какво прави един лъв на една маса с прасе, реших, че е в предизборна агитация. Но пък...такива думи накрая. Не знам - този иначе толкова познат виц продължава да буди недоумението ми. Поздрави!
цитирай
18. kasnaprolet9999 - О, Невенче, на една вълна сме. И аз, ...
30.06.2014 00:06
donchevav написа:
О, Невенче, на една вълна сме. И аз, като си блъсках главата какво прави един лъв на една маса с прасе, реших, че е в предизборна агитация. Но пък...такива думи накрая. Не знам - този иначе толкова познат виц продължава да буди недоумението ми. Поздрави!

Искам да те попитам за рекламите в личните ни блогове. Аз съм ги забранила и не печеля от блога си, но видях днес, че се появяват. Нещо знаеш ли по въпроса, това задължително ли е да имаме реклами вече.
цитирай
19. getmans1 - Леле колко учителки!
30.06.2014 00:23
Мислех си за лъва и прасето и техните хм .... другарки, но млъквам че ще се изложа.
Ще вземе нещо да прозвучи сексистки и ще я загазя, малцинство и шубе!
цитирай
20. donchevav - Абсолютно си права - имам реклами и ...
30.06.2014 00:27
Абсолютно си права - имам реклами и на двете места, където могат да се поставят - между постинга и коментарите и в колоната вдясно. Изчетох пак "Как да печелим от блога си?" и според логиката на написаното не бива да имаме реклами, щом не печелим от това.
цитирай
21. donchevav - Мислех си за лъва и прасето и техните ...
30.06.2014 00:50
getmans1 написа:
Мислех си за лъва и прасето и техните хм .... другарки, но млъквам че ще се изложа.
Ще вземе нещо да прозвучи сексистки и ще я загазя, малцинство и шубе!

Като жена няма как да толерирам тия нефомални сбирки, при това късно вечер - и с консумация на алкохол, но по човешки разбирам подтиците на двамата мъже /особено като гледам селфитата на ...другарките им :)))/ Е, казах го...и не мисля, че е сексистко - хуманитарен проблем е:)))))
цитирай
22. getmans1 - Ама няма лошо в кръчмата,
30.06.2014 01:54
по-лошото за лъвицата е, докато прасето се налива лъва да не е в кочината или обратното:)))
цитирай
23. donchevav - От прасе и свиня друго не може да се ...
30.06.2014 05:46
От прасе и свиня друго не може да се очаква. И все пак май прасето ми е по-симпатично! Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: donchevav
Категория: Поезия
Прочетен: 3043344
Постинги: 329
Коментари: 7832
Гласове: 53380
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031