Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2014 18:13 - Още за котките - и нови смешни видеоклипове с котки - компилация 2014 година
Автор: donchevav Категория: Видео   
Прочетен: 1009 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 18.03.2014 18:16


       Несъмнено котките са много интелигентни същества. Подобно на кучетата, те могат да се приучват на навични действия, на изпълнение на команди. Но да не забравяме - котката не е куче. Тя е АНТИкуче - всичко, което кучето не е. 
       Кучето е отворено, позитивно, добронамерено същество, готово да се раздаде за хората  /стига да не е озлобявано по някакъв начин в процеса на израстването и формирането си/. Котката е индивидуалистка и в голяма степен - егоистка. Наред с  унаследените от породата си качества и проявления всяка представителка на котешкия род има свой характер. Една скача по бравите и за нея затворен шкаф /и дори фурна на печка/ няма, друга те перва с лапа всеки път, когато минеш покрай нея, задължително показвайки ти всичките си нокти във възможно най-застрашителната им дължина, трета ще оближе и тебе, и всичко около тебе в порив на любвеобилност. Едни котки спят по цял ден, свити в невъзможно сладки пози, на любимото си: на стола, в кашона или коша, пред камината или на дивана. Други, надарени с неспокоен изследователски дух /при това се отнася повече за котараците, отколкото за котките/, се прибират само тогава, когато здравата огладнеят - и правят такива мили очи, че отдалече е ясно колко се разкайват!
       Запазена марка на семейство котки са дългите грациозни скокове. И ако в дивата природа на пумите и пантерите, на лъвовете и тигрите, на леопардите и гепардите това да се отдава, то на домашната котка често не й се получава да превзема дължини  и височини - понякога дори между дивана и масата. Какво да се прави - наднорменото тегло и обездвижването са бич на 21 век не само за хората, но и за техните разглезени домашни любимци.
Впрочем сами се убедете!






Гласувай:
2



1. precoria - Интересни клипове!
19.03.2014 00:15
Много са мили,галени докато им дадеш да ядат,след което се успокояват и заспиват някъде.И все пак са си хищници.Обичат суровото месо ако имат здрави стомахчета,но и те боледуват много...Искат се грижи...
Поздравления за това, че с този постинг ти стоя на първа страница!
Спокойна нощ!
цитирай
2. precoria - Интересни клипове!
19.03.2014 00:16
Много са мили,галени докато им дадеш да ядат,след което се успокояват и заспиват някъде.И все пак са си хищници.Обичат суровото месо ако имат здрави стомахчета,но и те боледуват много...Искат се грижи...
Поздравления за това, че с този постинг ти стоя на първа страница!
Спокойна нощ!
цитирай
3. donchevav - Благодаря, Precoria! Да, напълно ...
19.03.2014 01:04
Благодаря, Precoria! Да, напълно съм съгласна с тебе. Котките искат много грижи. Моите имат понякога и здравословни проблеми, макар че се стремя стриктно да спазвам съветите на чичо доктор. Моята сиамка Мими Иванова, която е и член на семейството, вече е прахосала някой и друг живот от 9-те си живота според това, което казват за котките. Имам още две домашни котки/без достъп до стаите ни за живеене, но все пак в къщата/, наскоро осинових още едно 6-месечно котараче, имам още 4-5 котки на улицата /или по-скоро в постоянна окупация на прозореца ми/, за които също се грижа, защото ...нямам избор - иначе първо перата на дядо Пачо ще постадат. Така, сити и доволни, в пълна хармония живеят моите котки и гълъбите на съпруга ми, питбулката Джаки и немската овчарка Сара и куп още същества в двора на чичо Дончо, с които съм емоционално обвързана. Често си мисля, че в семейството ми все по-често изпадаме в своеоразен бихевиоризъм - толкова дълго наблюдаваме и коментираме поведението и проявленията на домашните си питомци, че и собствените си реакции и поведение започваме да обясняваме с инстинкти - вечния глад на мъжете ми в къщата, вечната ми потребност от топлина и ухажване. Изобщо - уж опростена, а всъщност - доста сложна система на взаимоотношения. Спокойна нощ и на тебе, Pretoria!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: donchevav
Категория: Поезия
Прочетен: 3062533
Постинги: 329
Коментари: 7834
Гласове: 53627
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930