Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2014 13:31 - Бърз сладкиш за летните горещини
Автор: donchevav Категория: Рецепти   
Прочетен: 2517 Коментари: 2 Гласове:
12

Последна промяна: 24.05.2014 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     Проста работа - пласт натрошени бисквити, пласт настъргани ябълки с канела, заливаме със заквасена сметана - и пак - пласт бисквити, пласт ябълки, сметана. Готово. Просто - като всички истински неща. 
      Помолих за тази рецепта една моя колежка преди година- всички говореха за нейния сладкиш - правели го, бил сполучлив, ставал супер, зарибили се били. Е, добре, ще го направя и аз, казах си - нищо, че е средата на октомври. Не ставал за гости, бил малко по-раздърпан при сервиране - ами ще му сложа желатин.
     Направих го с чувството за височайша милост, която му отдавам, ей тъй - абе айде, от мен да мине - колко такива сме ги правили. Направих го - и до ден днешен го правя поне 2 пъти в месеца. А аз все пак - знаете как е, гледам да не оставям без десерт хората си вкъщи - все нещо правя и все гледам уж да не се повтарям много-много, но - всички го харесват  и  не им омръзва.
      Та затова ви го предлагам - много проста работа - а ефектът е WoW - особено в по-топло време.

Продукти:

3 пакета бисквити „Чаени” – различни видове

2 кофички заквасена сметана 82 %

5-6 ябълки

1 супена лъжица канела

2+4 супени лъжици захар

1 желатин

Приготвяне:

     Начупваме  на ситно /или смиламе/ бисквитите. Настъргваме обелените ябълки и ги объркваме с канелата и 2 супени лъжици захар. Разбъркваме добре сметаната с 4 лъжици захар и прибавяме разтопения предварително желатин. 
    В дълбока пластмасова кутия за храна поставяме половината от бисквитите. Много внимателно ги поръсваме с малко топло подсладено кафе /или мляко/. Прибавяме половината от млените ябълки и добавяме половината от разбитата заквасена сметана.
      Повтаряме редуването на слоевете с останалата част от продуктите. Поставяме капака на кутията и прибираме в хладилника поне за 24 часа /особено ако не сте овлажнили бисквитите/.

      Този сладкиш не изисква никакви специални умения – нито за разбиване, нито за печене, нито за сглобяване или украсяване. Единственото, което е необходимо да се направи, е да се спазват съставките и тяхното съотношение. Поне първия път опитайте с тези продукти без изменение.
    Правила съм сладкиша с ягоди, с банани и манго, с малини, с праскови и ананас – вярвайте, макар вкусово да са много интересни, изглеждат съвсем различни десерти, а всички те и техните варианти – с ядки, със сироп от някакъв плод, с ром,  с глазура и пр., нямат нищо общо с десерта, който ви предлагам.

    Опитайте сладкиша така – с чаени бисквити, ябълки с канела и заквасена сметана– уверявам ви, резултатът ще ви очарова.

image

image

image





Гласувай:
12



1. precoria - Пак си ни направила вкусен сладкиш. ...
10.05.2014 01:44
Пак си ни направила вкусен сладкиш...Вече е 2 часа през нощта и поизгладнях...
Лека нощ!
цитирай
2. donchevav - Да - става - за късна вечеря с топло ...
10.05.2014 04:18
Да - става - за късна вечеря с топло мляко /с какао/ в 2 часа ии за ранна закуска с кафе - в 4часа - става за всичко:))). Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: donchevav
Категория: Поезия
Прочетен: 3062754
Постинги: 329
Коментари: 7834
Гласове: 53628
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930