2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. tota
12. getmans1
13. zaw12929
14. stela50
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. getmans1
Прочетен: 2517 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 24.05.2014 07:09
Проста работа - пласт натрошени бисквити, пласт настъргани ябълки с канела, заливаме със заквасена сметана - и пак - пласт бисквити, пласт ябълки, сметана. Готово. Просто - като всички истински неща.
Помолих за тази рецепта една моя колежка преди година- всички говореха за нейния сладкиш - правели го, бил сполучлив, ставал супер, зарибили се били. Е, добре, ще го направя и аз, казах си - нищо, че е средата на октомври. Не ставал за гости, бил малко по-раздърпан при сервиране - ами ще му сложа желатин.
Направих го с чувството за височайша милост, която му отдавам, ей тъй - абе айде, от мен да мине - колко такива сме ги правили. Направих го - и до ден днешен го правя поне 2 пъти в месеца. А аз все пак - знаете как е, гледам да не оставям без десерт хората си вкъщи - все нещо правя и все гледам уж да не се повтарям много-много, но - всички го харесват и не им омръзва.
Та затова ви го предлагам - много проста работа - а ефектът е WoW - особено в по-топло време.
Продукти:
3 пакета бисквити „Чаени” – различни видове
2 кофички заквасена сметана 82 %
5-6 ябълки
1 супена лъжица канела
2+4 супени лъжици захар
1 желатин
Приготвяне:
Начупваме на ситно /или смиламе/ бисквитите. Настъргваме обелените ябълки и ги объркваме с канелата и 2 супени лъжици захар. Разбъркваме добре сметаната с 4 лъжици захар и прибавяме разтопения предварително желатин.
В дълбока пластмасова кутия за храна поставяме половината от бисквитите. Много внимателно ги поръсваме с малко топло подсладено кафе /или мляко/. Прибавяме половината от млените ябълки и добавяме половината от разбитата заквасена сметана.
Повтаряме редуването на слоевете с останалата част от продуктите. Поставяме капака на кутията и прибираме в хладилника поне за 24 часа /особено ако не сте овлажнили бисквитите/.
Този сладкиш не изисква никакви специални умения – нито за разбиване, нито за печене, нито за сглобяване или украсяване. Единственото, което е необходимо да се направи, е да се спазват съставките и тяхното съотношение. Поне първия път опитайте с тези продукти без изменение.
Правила съм сладкиша с ягоди, с банани и манго, с малини, с праскови и ананас – вярвайте, макар вкусово да са много интересни, изглеждат съвсем различни десерти, а всички те и техните варианти – с ядки, със сироп от някакъв плод, с ром, с глазура и пр., нямат нищо общо с десерта, който ви предлагам.
Опитайте сладкиша така – с чаени бисквити, ябълки с канела и заквасена сметана– уверявам ви, резултатът ще ви очарова.