2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. deathmetalverses
12. getmans1
13. samvoin
14. mamkamu
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Прочетен: 3248 Коментари: 6 Гласове:
Последна промяна: 27.04.2014 10:28
Кюфтета от коприва за мъже с вълчи страсти
Рецептата е елементарна, то такива кюфтета не сте яли - така казва съпругът ми, който по принцип не е фен на почти никаква храна от растителен произход - за жалост. И може би точно тук е отговорът - тези кюфтета наподобяват по всичко ония от кайма, само дето са много по-вкусни / а и по-полезни/. А за нас като домакини - много лесни. В тях не се слагат картофи, сирене, ориз, чесън и пр., а само черен пипер и кимион - стават на вкус като кебапчета:))))))))
Продукти:
4-5 шепи коприва - само връхчетата /4-5 см/
3 яйца
3 супени лъжици кисело мляко
1 щипка сода
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка кимион
1 чаена чаша брашно
кисело мяко и чесън по желание - за сос
Приготвяне:
Измиваме копривата и я нарязваме на едро /може и да не се реже, ако стръкчетата са само връхчета до 4-5 см/. Объркваме я /без да я попарваме/ с яйцата, млякото, брашното и подправките /без да ги разбиваме предварително/ и оформяме кюфтета. Пържим в сгорещено олио до причервяване от двете страни.
Консумират се топли и студени, може да се прибави сос - разбито кисело мляко с наситнен или пасиран чесън - на скилидки или зелен.
Време за приготвяне - 10 минути
И какво като ОМИКРОН е тръгнал от ваксин...
Петък 12.38 /Дали сме живи/
аааапоздрави1
Радвам се, че правиш салата от коприва - аз пък това не съм правила. Поздрави!
Обожавам всякакви зеленчукови кюфтенца, а на кръчма често поръчвам магданозени, защото вкъщи не ги правя.
Ще опитаме. И без това все бъркам нещо на печката. Имам доста лапад от баба ми, дали с него би се получило нещо подобно?
А копривата е агресивна - от желязото ли, от целулозата ли - но наистина се въприема като нещо плътно - почти като месо. Само че трябва да сложиш малко повече кимион и по-малко черен пипер, ако искаш да е точно като кебапче. Много е вкусно - мисля, че ще ви хареса. А баба ти щом има лопуш, не може да няма и коприва, надявам се... Хубава вечер!