Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2023 16:03 - Как Турция командва медиите ни !
Автор: lamboatack Категория: Политика   
Прочетен: 3667 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 03.02.2023 23:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Как комшиите от Анкара наложиха плътна цензура над българските медии ? Ами как > чрез СЕМ ( Съвет за Електрони Медии ). Турците командват СЕМ, а пък СЕМ командва медиите > елементарно Уотсън ! Какво да говорят, какво да не говорят, как да говорят, но МАНИПУЛАЦИЯТА е винаги в полза на Турция.
   Не може да бъде - ще кажете. Няма такова нещо - след ДС-ти Ноември всеки може свободно да изразява мнението си. Но дали всички имаме достъп до големите медии ? Ще ви дам няколко примера ...

1) След като почна войната в Окрайна, всички БГ медии ( телевизии, интернет форуми и др. ) едновременно и в един глас започнаха да набиват в съзнанието ни следния рефрен  " ТРЯБВА ДА СЕ УСИЛИ ИЗТОЧНИЯ ФЛАНГ НА НАТО "  Това се повтаряше сутрин, обяд и вечер. Непрекъснато. И аз тогава наивно си мислех, че става дума за превъоръжаване и усилване на българската армия. Да ама не >
 Излезе Кирил Петков по ТВ и се изцепи ( по спомен ) > " Ние ще сформираме батальон за защита от Русия, като ДЕФИЦИТИТЕ в него, ще се попълнят с войски от други натовски държави " Ама не казва че става дума за Турция. Турски войски да бъдат пуснати в България, за да окупират Варна и Бургас ( на първо време ). За тая цел той ходи в Анталия за да се договаря с Ердоган как и кога.

   Но американците докараха свои войски и варианта с Турция отпадна ( поне засега ) Моментално "независимите" медии спряха да говорят за "усилване на източния флаг на НАТО" Нито дума, нито гък, както се казва. Защото това означава превъоръжаване на БА, което Турция в никакъв случай няма да допусне

2) Ами прочутата " ДИВЕРСИФИКАЦИЯ" на газовите трасета. Тая тема непрекъснато се въртеше по медиите. И какво ? Най-напред от началото на 2020 г. спряха транзита на руски газ през Украйна и го прехвърлиха през Турция. ( между другото сега си мисля, че така  се е подготвявала войната в Окрайна )  По този начин България от страна която снабдява Турция с газ, стана страна която се снабдява от Турция. Не комшиите ще зависят от нас, а ние да зависим от тях. 

   Съдбата на Южен поток > Проекта предвиждаше газта от Русия за и през БГ да не минава нито през Окрайна, нито през Турция. А през Черно море до българския бряг. Започнатото строителство обаче е спряно през юни 2014 г.  от премиера Пламен Орешарски. Назначен на този пост от ДПС. След това турците преместиха трасето през своята територия и чак тогава през БГ за Сърбия и Унгария.  И така "Южен поток" стана "Турски поток". Накрая в началото на 2023 г. служебното правителство на Гълъб Донев сключи договор с Турция, втечнения газ с танкери за БГ да минава през 5 разтоварващи турски терминала за 13 години напред.  Вместо да се построят 2 терминала на северното гръцко крайбрежие ! И така завърши "диверсификацията" > всички газови трасета сега минават през Турция > на 100 %

   За какво ви напомням тези истории ? Ами изведнъж БГ медиите млъкнаха за "диверсификацията" Нито дума, нито глъч вече за нея. Защо ?! Ами те турците вече си оплетоха кошницата. И трите вида газ > Руски, Азерски и LNG минават само през Турция. Пълен турски монопол върху газовите ни доставки.

3) Ами темата за руската агресия в Окрайна ? Тази тема още продължава в БГ медиите. Но там никога и никъде няма да чуете или прочетете за Турската окупация на територии от Кипър, Сирия, Ирак. Сакън !  За Турция нито една лоша дума !

4) И накрая темата за помощта за Окрайна. Шестима турски ибрици, бивши военни министри и ще няколко такива ги въртят непрекъснато по медиите. На никой друг не дават думата.  " Трябва" казват дьонметата " да си дадем тежкото въоръжение на Окрайна. Веднага. Много сме закъсняли"  Нито дума с какво ще бъде заместено. Ама то било старо вече и негодно. Че тогава защо Окрайна го иска ?! Че защо вие не сте го подменили за 17 години членство в НАТО ? Че защо Турция не си дава оръжието на Окрайна, а само им ПРОДАВА байрактари ? Никой по тези медии не задава тези въпроси.

Как отдела за психологическа война на MIT ( Турското разузнаване) командва СЕМ ?  Ами като назначава там послушни изпълнители. А всички медии зависят от този орган. СЕМ дава разрешителните за медии, СЕМ налага глоби и накрая СЕМ има право да закрие и ликвидира която си иска медия. Че по-голяма власт от това, някъде да сте виждали ?!

Наскоро ЕС даде заповед 40 % от ръководните органи да бъдат жени. За 5-членното ръководство на СЕМ, това означава 2 жени и 3 мъже. Но знаете ли колко са жените там > 5 от 5 или 100 %. Щото жените по-лесно се командват. И то какви жени > нищожни женици са сложени там. Дето никой не ги знае и познава.

И за да бъде гаврата пълна, за шеф на СЕМ е сложена авторката на "ЩЕ ТИ СКЪСАМ ГЪЗА"  Вижте им фейсовете по-долу !

image


image

 Това са членките на СЕМ, от които зависят всички медии > каква гавра само ?!


image

image



Гласувай:
6



1. raders - :) Това за турските войски в Бургас и ...
30.01.2023 18:40
:) Това за турските войски в Бургас и Варна малко си го измисляш. А това за цензурата има резон, дотолкова доколкото, ако беше по татово време и малко, ако гъкнеш против властта, може да изчезнеш в небитието. Спасението беше, че изобщо не можеш да гъкнеш и имаш право само да ръкопляскаш. Освен това проблемите с газта ги създаде твоят приятел Путин, а не Ердоган, нито "Окрайна". Както и да я кръщаваш, колкото и да се напъваш, тя си е Украйна и няма да стане част от Русия.
цитирай
2. lamboatack - до номер 1
30.01.2023 20:47
Все пак при социализма имаше Стършел където бе нарисувано прасенцето с опашка копираща подписа на Т. Живков. Сега нищо не можеш да напишеш срещу Турция, което да се публикува в централните медии. Всеки журналист или автор, който се опита да каже някаква истина за Турция > за него вече няма работа в никакво издание или медия.
цитирай
3. radostinalassa - Гледам в СКАТ предаването ...
05.02.2023 15:11
Край Босфора. Там се разнищва Тайип и др. тюрки. Инфлацията в Турция е над 80%. Много ядат гаджалите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lamboatack
Категория: Политика
Прочетен: 96562
Постинги: 35
Коментари: 26
Гласове: 178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031