Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2021 22:18 - Едно и също задкулисие притежава "голямата фармация" и медиите в Америка
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 530 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 24.09.2021 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
BlackRock и Vanguard контролират 90% от медиите в САЩ

По-голямата част от Big Pharma и масовите медии са собственост на две фирми за управление на активи - BlackRock и Vanguard.

Фармацевтичните компании създадоха и COVID-19. Всички те досега са застрашавали, а не са лекували общественото здраве. Масовите медии са съучастници в разпространението на тяхната престъпна пропаганда и фалшив разказ, който заблуждава обществеността и захранва страха с огромни лъжи.

BlackRock и Vanguard са основните собственици на Time Warner, Comcast, Disney и News Corp, четири от шестте медийни компании, които контролират над 90% от американския медиен пазар.

BlackRock и Vanguard образуват таен монопол, който притежава почти всичко за което се сетите. Общо те притежават 1600 американски фирми, които през 2015 г. са имали приходи от 9,1 трилиона долара.

Когато се добави и третият по големина глобален собственик – State Street, тяхната комбинирана собственост обхваща близо 90% от всички фирми на S&P 500. Повтаряме – 90% от борсата S&P.

Vanguard е най-големият акционер на BlackRock.

Самият Vanguard, от своя страна, има уникална структура, която затруднява разпознаването на собствеността му, но много от най-старите и най-богати семейства в света са свързани със средства на Vanguard.

Какво общо имат New York Times и повечето други "основни медии" с Big Pharma?

Отговор: Те са до голяма степен собственост на BlackRock и Vanguard Group, двете най-големи фирми за управление на активи в света.

Акциите на най-големите корпорации в света са собственост на същите институционални инвеститори. Всички те се притежават един друг.

Това означава, че "конкурентните" марки, като Coke и Pepsi, изобщо не са конкуренти, тъй като техните акции са собственост на абсолютно същите инвестиционни компании, инвестиционни фондове, застрахователни компании, банки и в някои случаи и правителства.

По-малките инвеститори са собственост на по-големите инвеститори. Те пък са собственост на още по-големи инвеститори.

Видимият връх на тази пирамида са само две компании, чиито имена са BlackRock и Vanguard.

Силата на тези две компании е извън нормалното въображение. Те не само притежават голяма част от акциите на почти всички големи компании, но и акциите на инвеститорите в тези компании. Това им дава тотален глобален монопол, който си го нарекоха "глобализиране".

Двете компании през 2028 г. заедно ще имат инвестиции в размер на 20 трилиона долара. "Това означава, че те ще притежават почти всичко."

Кои са "авангардът".

Думата "авангард" означава най-предната позиция в армия или флота, влизаща в битка. Това е подходящо описание на този глобален октопод, собственост на глобалистите, тласкащи ни към "голямото нулиране", същността на което е прехвърлянето на богатството и собствеността от ръцете на мнозинството в ръцете на малцина.

Както сме писали, Vanguard е най-големият акционер на BlackRock, към март 2021 г. Самият Vanguard от друга страна, има "уникална" корпоративна структура, която затруднява разшифроване на собствеността му. Той е собственост на различните му фондове, които от своя страна са собственост на акционерите. Освен тези акционери, той няма външни инвеститори и не се търгува публично.

Елитът, който притежава Vanguard, не обича да бъде в светлината на прожекторите, но не може да се скрие съвсем. Докладите на Oxfam и Bloomberg показват, че 1% от света заедно притежава повече пари от останалите 99%. Още по-лошо, Oxfam казва, че 82% от всички спечелени пари през 2017 г. са отишли за тези 1%.

Повтарям – 1 процент срещу 99 процента. 82 на сто от всички пари отиват за този 1 процент.

С други думи, тези две инвестиционни компании – BlackRock и Vanguard, притежават монопол във всички индустрии в света, и те, от своя страна, са собственост на най-богатите семейства в света, някои от които са роялти и които са били много богати още преди промишлената революция.

За да се пресеят всички средства на Vanguard и идентифицират отделните акционери и собственици на Vanguard, един бърз преглед предлага Rothschild Investment Corp. Edmond De Rothschild Holding, които също са акционери. Запомнете името Rothschild, тъй като ще се появи още на много места.

Споменатият анализ идентифицира и италианското семейство Орсини, американското семейство Буш, британското кралско семейство, семейство Du Pont, Morgans, Vanderbilts и Rockefellers като собственици на Vanguard.

Каква е ситуацията при Big Pharma.

Според Simply Wall Street през февруари 2020 г. BlackRock и Vanguard са двата най-големи акционери на GlaxoSmithKline – съответно със 7% и 3,5% от акциите.

В Pfizer собствеността е обърната, като Vanguard е най-големият инвеститор, а BlackRock – вторият голям акционер. Имайте предвид, че съотношението на собственост – акции може да се променя по всяко време, тъй като компаниите купуват и продават редовно. Изводът е, че BlackRock и Vanguard, поотделно и комбинирано, притежават достатъчно акции във всеки един момент, за които можем да кажем, че лесно контролират както Big Pharma, така и централизираните медии.

Защо това има значение? Има значение, защото фармацевтичните компании застрашават, а не оптимизират общественото здраве и масовите медии са съучастници в разпространението на тяхната пропаганда и фалшив престъпен разказ.

За да имаме някакъв шанс да се справим с тази ситуация, трябва да разберем кои са централните играчи.

Както беше отбелязано в доклада на Global Justice Now през декември 2020 г. "Ужасната история на голямата фармация", "ние просто не можем да позволим на фармацевтичните компании, които имат дългогодишен опит да дават приоритет на корпоративната печалба пред здравето на хората" – да продължат да диктуват отговорите на COVID-19.

В него те преглеждат срамната история на първите седем фармацевтични компании в света, които сега разработват и произвеждат лекарства и генни "ваксини" срещу COVID-19, докато масовите медии помогнат да се потисне информацията за лесно достъпните по-стари лекарства, които имат доказано по-висока ефикасност срещу инфекцията.

Що се отнася до The New York Times, към май 2021 г. BlackRock е вторият по големина акционер със 7,43% от общите акции, веднага след The Vanguard Group, която притежава най-голямата част (8,11%).

В допълнение към The New York Times, Vanguard и BlackRock са и първите два собственика на Time Warner, Comcast, Disney и News Corp, четири от шестте медийни компании, които контролират над 90% от медийния пазар в САЩ.

Излишно е да казвамe, че ако имате контрол над толкова много медии и новини, можете да контролирате цели нации чрез организирана и централизирана пропаганда, прикрита като журналистика.

Ако главата вече ви боли, не сте само вие. Трудно е да се опишат кръговете преплетени отношения. Светът на корпоративната собственост е лабиринт, където всеки притежава всеки и всичко е прикрито.

Ключовото послание обаче е, че две компании се открояват над всички останали. И това са BlackRock и Vanguard. Заедно те образуват скрит монопол върху глобалните активи и чрез влиянието си върху централизираните медии имат силата да манипулират и контролират голяма част от световната икономика и събития, и как светът да гледа на всичко това.

Като се има предвид, че BlackRock през 2018 г. обяви, че има "социални очаквания" от компаниите, в които инвестира, не може да не се види ролята му на център в Great Reset - голямото нулиране, и неговия дневен ред за инклузивен капитализъм.

Не е трудно да се види как BlackRock/Vanguard и техните глобални собственици измислиха Great Reset, така наречената "зелена революция", като двете са част от една и съща схема за глобална кражба на богатството.

Това твърдение е още по-ясно, след като се разбере, че влиянието на този дует не се ограничава до Big Pharma и до медиите. Важното е, че BlackRock работи в тясно сътрудничество с централните банки по света, включително с Федералния резерв на САЩ /който е частно предприятие, а не федерално/.

BlackRock/Vanguard също притежават акциите на дълъг списък от други компании, включително Microsoft, Apple, Amazon, Facebook и Alphabet Inc. Тези три фирми притежават "корпоративна Америка".

В този пъзел виждаме елементи от Голямото нулиране, Програма 2030, Новия световен ред, ООН, Световния икономически форум и т.н.

За да постигне това, ООН иска данъците от западните страни да бъдат разделени между мега-корпорациите на елита, за да създадат "чисто ново общество". За този проект имаме нужда от "световно правителство".

Основата на всичко това е "сърцето", към което ще текат всички световни потоци от глобалното богатство, BlackRock и Vanguard.

Анализ на "Строго секретно" 



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4863943
Постинги: 2536
Коментари: 6394
Гласове: 16672
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930