Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2015 05:53 - Шуслерови соли? Е, добре! А после..
Автор: donchevav Категория: Поезия   
Прочетен: 14105 Коментари: 26 Гласове:
30

Последна промяна: 26.09.2017 20:25





Шуслерови соли? Е, добре!
А после... сол и пясък на море:))))






Солим месото, супата и хляба,

но ето че отскоро знам –

старателно и клетките си трябва

човек да осолява сам.

 

 

Не съм мислила, че ще дойде момент да вкарвам безконтролно в организма си някаква лекарствена химия – не вземам дори аспирин без надлежното обяснение и настояване на лекуващия лекар. Правя си профилактични прегледи по моя инициатива, не боледувам, дори получих грамота от синдиката за работа без нито ден ползвани болнични в последните пет години:)))
До тази пролет.

                    



Тръшна ме грип от някакъв азиатски щам – малоазийски ли, близкоизточен ли – не помня вече. Моят съпруг ми го донесе след една екскурзия - имал за спътник някакъв приятел турчин – болен, та чак не виждал. Боледува скъпият ми мъж от ден до пладне – мъжка му работа. Нали се бях грижила да му облекчавам симптомите – от благодарност побърза да ми отстъпи мястото си в леглото. Легнах аз – та три месеца. Народна медицина, аспирини, парацетамоли, витамини, бисептоли, ехинацеи и пробиотици всякакви,  антибиотици на инжекции, на хапчета и аерозол – не минава, по-лошо става – прерасна във фарингит и отит. Взех да се отчайвам.


                           image

И тогава моят златен джипи ми предписа комбинация от Шуслерови соли.

Отначало изпаднах в ужас. Сутрин  2+2+3 таблетки, на обед 2+2, а вечер 2+2+4 – общо 19 хапчета дневно. Успокои ме, че дори мога да си ги завиша, ако искам – няма да ми навреди – всичко излишно се изхвърляло от организма. Комбинацията, която ми състави, беше №3, №5, №12+№3, №12+№3, №11, №12.

                image

Заех се да чета в Интернет:

http://www.schuesslersalts.com/wcm/mb/schuessler/bg/schuessler-salts/inde.html
 

Д-р Шуслер е немски лекар, който през 19 век разработва 12 тъканни (минерални) соли.

Неговата теория се основава на разбирането, че тези 12 минерала са задължителни съставки на здравата клетка.
Нормалната обмяна на веществата зависи от количествата и правилното съотношение в тъканите на всяка от тези соли. Когато те са в оптимално количество и съотношение, тялото е здраво. И обратното, ако съществува недостиг от тези тъканни соли, се нарушават клетъчните функции и това спомага за развитие на заболявания.

Шуслеровите соли са хомеопатични разреждания на минералните соли, които изграждат клетките. Въпреки че не се считат за истински хомеопатични лекарства, те се изготвят по същия начин като хомеопатичните медикаменти, в ниски разреждания като Д6 и Д12.



image



А ето и линк за по-пълна информация за тези соли:


http://www.bb-team.org/articles/4420_shuslerovi-soli




 

Три месеца по-късно:

1.     Чувствам се напълно оздравяла – мога да вървя, без да се изморявам, да изкачвам стълби на бегом, да бягам с кучето /а преди все то ме влачеше/:)))

2.     Редуцирах някой и друг килограм, чувствам кожата и ноктите си по-жизнени, а фризьорката ми взе да се оплаква, че за един месец моята коса  израства така, че прическата се губи:)))

3.     Спя спокойно и без да се будя, а сутрин се чувствам ведра и отпочинала.

4.     Чувствам се мотивирана и в кондиция, възвърнах доброто си настроение и чувството си за хумор.

5.     Усещам по-голяма ефективност от усилията, които влагам, по-голяма удовлетвореност от резултатите, които получавам.

 

 

                

 

И като си помисля, че всичко това е просто една химия…

И както казват – напълно безвредна.

Макар че….като се замисля….дали наистина е толкова безопасно, както пишат навсякъде, дали човек не  препрограмира по този начин  нещо в настройките…кой да ти каже?


И НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ


ДА ОТИДЕМ НА МОРЕ?


:)))))))))))




 

         


Картинки: Интернет
 







Гласувай:
30



1. anin - Добро утро, Вени!
13.06.2015 07:39
И аз не обичам да пия лекарства, ама като се наложи...Не бях пила антибиотик поне 18 години, а сега през тази година два пъти ми се наложи :(
Шуслеровите соли и аз пробвам няколко номера, например #4 е за гърлото, мисля че помага.
Пише, че нямат странични ефекти, но миналия месец пробвах #10 пише че е за детоксикация, прочистване на организма, но го спрях, няколко сутрини усетих гадене след прием. Дали е било страничен ефект или нещо друго...
цитирай
2. donchevav - Освен тези, предписани ми от джи...
13.06.2015 07:49
Освен тези, предписани ми от джипито, не съм пила други, Ани. Но четох, че №5, 9 и 10 са много хубава комбинация от калий и натрий - за детоксикация, укрепване на кръвоносните съдове и изхвърляне на излишни течности от организма. За №5 /калиев фосфат/ и №11/силицея/ съм сигурна, че действат много добре - №5 - за енергия през деня, №11 - за спокоен сън, нокти, кожа, коса:))))
Такива ми ти едни магии:)))))
Поздрави, Ани! Весела събота!
цитирай
3. eliana - Вени,
13.06.2015 09:06
значи,наистина,вършат чудеса :)
Преродена и заредена с енергия.
Хубав ден!
цитирай
4. donchevav - Е, преродена-заредена. . . . това не ...
13.06.2015 09:23
Е, преродена-заредена....това не променя генералната посока към морето, нали?:)))
Хубав ден, мила Ели!
цитирай
5. alchemist - Има някакъв смисъл, но не вярвам на таблетки...
13.06.2015 09:31

За съжаление заменихме движението и нормалното хранене с подобни неща, кофеин и "енергийни напитки". Въпреки, че аз си правя подобни добавки и ги употребявам в крайно разредено количество не ги смятам за панацея. И напълно безвредни неща няма.
Все пак се радвам, че са ти помогнали :)
Приятен и ползотворен ден!
цитирай
6. mt46 - Поздрави, Вени!...
13.06.2015 09:35
Полезен, симпатичен хомеопатичен постинг!... При грип препоръчвам доксициклин и витамин С...
Благоприятни дни!... :)
цитирай
7. emi1ts - Изобилие
13.06.2015 10:22
от информация!Благодаря мила Вени!Аз също мисля ,че намесата в работата на организма ни с "химия" трябва да е много внимателна и ако се наложи да е за кратко време!Да потърсим причините за дисбаланса си и да увеличим естествените витамини,движението и течностите!Може би преумората от съкратената почивка също е оказала влияние!Важното е ,че сега всичко е наред!Пожелавам ти да си все така свежа,бодра и с добро настроение!Хубави почивни дни!
цитирай
8. donchevav - За съжаление заменихме движе...
13.06.2015 10:44
alchemist написа:

За съжаление заменихме движението и нормалното хранене с подобни неща, кофеин и "енергийни напитки". Въпреки, че аз си правя подобни добавки и ги употребявам в крайно разредено количество не ги смятам за панацея. И напълно безвредни неща няма.
Все пак се радвам, че са ти помогнали :)
Приятен и ползотворен ден!


Определено съм съгласна. Споделям идеята за движението, произвеждам храната си. Двата километра път до работата си - и обратно, изминавам пеша зиме и лете, до градинката след обед – още толкова – също. В училище имаме плувен басейн, който за ученици и учители е безплатен – как да не се възползваш всеки свободен час! Но действието на тези соли ме удиви - поне комбинацията от №3,5,11 и 12 . Здраве, спокойствие,сила - така мога да определя въздействието им. Моят лекар ми каза, че сигурно съм имала остър дефицит на тези соли, щом така отчетливо съм реагирала.
Чудесно е да имаш за професия възможността сам да си правиш такива разреждания. Макар че - ако може без тях - още по-добре! Аз лично разчитам на ползотворното въздействие на лятната си отпуска:)))
Поздрави с пожелание за весело, укрепващо здравето и силите, вълнуващо лято!

цитирай
9. donchevav - Полезен, симпатичен хомеопатичен ...
13.06.2015 10:50
mt46 написа:
Полезен, симпатичен хомеопатичен постинг!... При грип препоръчвам доксициклин и витамин С...
Благоприятни дни!... :)


Благодаря, Марине! Витамин С – с удоволствие, но от антибиотика обикновено се въздържам – не беше ми се налагало дълги години:)))) И дано не ми се налага – и на тебе – на всички, ако може:)))))
Поздрави! Хубави почивни дни!
цитирай
10. donchevav - от информация!Благодаря мила В...
13.06.2015 11:07
emi1ts написа:
от информация!Благодаря мила Вени!Аз също мисля ,че намесата в работата на организма ни с "химия" трябва да е много внимателна и ако се наложи да е за кратко време!Да потърсим причините за дисбаланса си и да увеличим естествените витамини,движението и течностите!Може би преумората от съкратената почивка също е оказала влияние!Важното е ,че сега всичко е наред!Пожелавам ти да си все така свежа,бодра и с добро настроение!Хубави почивни дни!

Благодаря ти, Еми! Напълно споделям казаното от тебе. Само при нужда и за кратко време. А по принцип тези хапчета се вземат по 4-5 таблетки през няколко часа за не по-малко от 3 месеца! Никак не съм сигурна, че това може да мине безнаказано за организма... И за почивката си много права – е, дано сега, през лятото, намерим повече време за себе си! Пожелавам го и на тебе!
Хубава събота и неделя, приятелко! Поздрави!

цитирай
11. katan - Пожелавам ти, здраве, спокоен сън и ... чувство за хумор:)!
13.06.2015 11:32
Здравей, Венетче!
Имам "предписани" от снаха ми няколко от Шуслеровите соли, които цялото им семейство използват в различни ситуации.
Ти ме накара да потърся "рецептите".
Намерих само описание и начин на приемане на 10, 8 и 9.
Написала ми е как могат да се приемат и то по два начина, но не ми е написала за какво са точно тези соли, които не съм приемала от недоверие.
Освен тези соли те приемат и капки на д-р Бах.
Имам едно шишенце от тези капки. Пих един-два пъти от тях, но не получих ефект. Просто не съм се препрограмирала:).
Аз от 10-11 години спазвам един режим на известен нутриционист и със сигурност от опит знам ефекта.
Но ... все пак е по-добре да отидем на море:)!
Пожелавам ти топло и синьо лято,скъпа приятелко!
цитирай
12. paciencia - Привет, Вени!
13.06.2015 11:54
Чаках с нетърпение съботата и си виках: каква ли изненада ще ни поднесе Вени? Изненадата беше повече от приятна:) Най-напред заради вестта, че този пуст грип най-после те е оставил на мира. Много ми хареса информацията, още повече, че усещам чудесното ти настроение. Бях чувала бегло за тези соли и ме заинтригува, непременно ще прочета. Видях, че ги има и като мазила. Как приятно се плискат вълните при тебе! Напред към морето с пълна скорост, Вени! Там ще продължиш с осоляването, отпочиването, релаксирането. Само да не ни забравиш! И аз чакам ваканция, само че моята ще бъде зелена, в 50 нюанса (най-малко) - в България:)))
Прегръщам те, Вени! Извини ме, че всеки път вместо коментари ти пиша писма:)))
цитирай
13. donchevav - Здравей, Венетче! Имам "...
13.06.2015 12:11
katan написа:
Здравей, Венетче!
Имам "предписани" от снаха ми няколко от Шуслеровите соли, които цялото им семейство използват в различни ситуации.
Ти ме накара да потърся "рецептите".
Намерих само описание и начин на приемане на 10, 8 и 9.
Написала ми е как могат да се приемат и то по два начина, но не ми е написала за какво са точно тези соли, които не съм приемала от недоверие.
Освен тези соли те приемат и капки на д-р Бах.
Имам едно шишенце от тези капки. Пих един-два пъти от тях, но не получих ефект. Просто не съм се препрограмирала:).
Аз от 10-11 години спазвам един режим на известен нутриционист и със сигурност от опит знам ефекта.
Но ... все пак е по-добре да отидем на море:)!
Пожелавам ти топло и синьо лято,скъпа приятелко!


Здравей, Катенка! Да, срещнах такава комбинация - ШС 8,9 и 10. Мисля, че и трите соли са натриеви и повлияват на вени, стави, отоци и пр. Аз, честно казано, не мисля без нужда и без изричното предписание на лекар да вземам повече соли - но факт е, че ми подействаха добре. Чувала съм и за капките, и за кремове. Едва ли можеш да получиш ефект от един-два пъти - всички те се прилагат поне 3 месеца и то - в индустриални количества:)))))))
Аз също мисля, че през лятото е по-добре се заложи на слънцето, почивката, минералната и морската вода, зеленчуците и плодовете в градината и – разбира се, на положителните емоции! Пожелавам ти го от сърце, скъпа приятелко!
цитирай
14. donchevav - Чаках с нетърпение съботата и си ...
13.06.2015 12:24
paciencia написа:
Чаках с нетърпение съботата и си виках: каква ли изненада ще ни поднесе Вени? Изненадата беше повече от приятна:) Най-напред заради вестта, че този пуст грип най-после те е оставил на мира. Много ми хареса информацията, още повече, че усещам чудесното ти настроение. Бях чувала бегло за тези соли и ме заинтригува, непременно ще прочета. Видях, че ги има и като мазила. Как приятно се плискат вълните при тебе! Напред към морето с пълна скорост, Вени! Там ще продължиш с осоляването, отпочиването, релаксирането. Само да не ни забравиш! И аз чакам ваканция, само че моята ще бъде зелена, в 50 нюанса (най-малко) - в България:)))
Прегръщам те, Вени! Извини ме, че всеки път вместо коментари ти пиша писма:)))


Привет, Васенка! Първо да ти кажа, че и аз чакам с нетърпение твоите писма - колкото са по-детайлни, толкова са по-вълнуващи за мене, нали разбираш?:))) Пък и ти имаш такъв дар слово, така хубаво описваш всичко –ето, вече започвам да си представям „50 нюанса в зелено” – и много, много се радвам. Знам, че ваканцията в БГ ще литне като един ден , както и да я организираш и планираш предварително – важното е да останат вълнуващи спомени, които да топлят цяла зима. И моите близки ще си дойдат по за месец – от различни места – и от средата на юли до към 20 август предчувствам, ще бъде голям купон – където и да сме. Надявам се и ние да се организираме добре, че много обекти ни очакват:)))
Хубава събота и неделя, мила Вася – и още някоя и друга седмица – малко остана! Прегръдка и от мене с обич!
цитирай
15. litatru - Здравей!
13.06.2015 12:26
Освен всичко друго, имам и медицинско образование и ти пожелавам да бъдеш здрава без илачи, без алкохол и цигари, без хранителни добавки, а с полезни екологично чисти храни!
Прегръдки - Литатру!
цитирай
16. donchevav - Освен всичко друго, имам и медиц...
13.06.2015 12:55
litatru написа:
Освен всичко друго, имам и медицинско образование и ти пожелавам да бъдеш здрава без илачи, без алкохол и цигари, без хранителни добавки, а с полезни екологично чисти храни!
Прегръдки - Литатру!


Медицинско образование - не предполагах, респектира ме! Слава богу, че не пия и не пуша и се опитвам да се храня само с това, което си произвеждам – иначе как ли щях да се оправдавам пред тебе! Благодаря ти, мила Литатру – и аз мисля като тебе – и избягвам химиите – включително и хранителните добавки….без да съм сигурна, че съм права….
Прегръдка и от мене, приятелко! Чух, че си преживяла инцидент – дано не е нещо сериозно! Възстановявай се бързо! Поздрави!

цитирай
17. tryn - Здравей, Вени!
13.06.2015 21:51
И аз не боледувам, слава Богу, но ще си запазя тази информация - за всеки случай.
Благодаря ти!
цитирай
18. donchevav - И аз благодаря, мила Ели! Бъди зд...
14.06.2015 00:11
И аз благодаря, мила Ели! Бъди здрава! Усмивки!
цитирай
19. flymore - В твой стил,
15.06.2015 14:57
Венка, информация полезна за здрави и боледуващи, а шаренкото, то внася колорит и душата на четящия те.
Усмихната, здрава седмица, приятелко!<3
цитирай
20. donchevav - Мила Флай, дано не ти се налага да п...
15.06.2015 17:13
Мила Флай, дано не ти се налага да ползваш принудително тези соли, при болест! Но и така, профилактично, таблетките са вълшебни. Една приятелка лекарка ми каза, че чувствам такъв силен ефект, защото сигурно съм имала дефицит на тези елементи: Na, K, Ca, Mg, Si, Fe. Когато клетката се насити, отказва да приема - и солите се изхвърлят директно - тогава не се усеща никакво въздействие.
А за шаренкото - права си, аз си го нося - и цветното, и веселото, в характера - нали съм Стрелец:))))
Поздрави, мила Флай - и се обаждай - не ме карай пак да чакам информация от общи приятелки /на които съм безкрайно благодарна за това/:)))) Прегръдка, мила приятелко! Цветно да ти е, шарено и усмихнато!
цитирай
21. gosho568 - Имам "хроничен фарингит&...
16.06.2015 02:19
Имам "хроничен фарингит" и преди година и половина в продължение на 2 месеца взимах номер 12 + "Тонзилотрен" и наистина се почуствах по-добре. Това ми изписаха на мен... Поздрави! :)
цитирай
22. donchevav - Да, Гошо, това е Калций. Калциев ...
16.06.2015 09:28
Да, Гошо, това е Калций. Калциев фосфат. Действа противовъзпалително. Аз продължавам да го вземам - поне месец още:))) И наистина се чувствам добре. Поздрави и от мене!
цитирай
23. faktifakti - важното е , че си вече добре и във форма
16.06.2015 16:20
поздрави
цитирай
24. donchevav - Благодаря ти, мила Факти! Наистина ...
16.06.2015 16:55
Благодаря ти, мила Факти! Наистина е хубаво, че може да има и такъв алтернативен начин за лечение, че то иначе се получава такъв порочен кръг - едно лекуваш, друго увреждаш! Поздрави!
цитирай
25. vilish - Поздрави, Вени!
17.06.2015 09:43
Полезна информация. Запазих си я! :)
И все пак ти пожелавам да не се налага да използваш дори и тези соли. :)
Морето чака! ;)
Слънчев ден и ведро настроение, мила!
цитирай
26. donchevav - Полезна информация. Запазих си я! ...
17.06.2015 10:54
vilish написа:
Полезна информация. Запазих си я! :)
И все пак ти пожелавам да не се налага да използваш дори и тези соли. :)
Морето чака! ;)
Слънчев ден и ведро настроение, мила!


Информацията беше в пъти по-пълна, мила Вили, но модераторите го счетоха за реклама и въпреки че съкратих всичко, което ми се стори, че може да се ползва с такава цел, ми наложиха бан на постинга и го свалиха от Първа. Но.. той пак се чете от приятелите ми - благодарна съм за посещенията им:)))
А аз съм сериозно разколебана за ползата и вредата от тези соли...полза има, да, но четох едни ужасии за експлодирали от пренасищане клетки, изливане и прегрупиране в нови, неидентифицирани клетки и образувания, че... не знам. Във всеки случай Хисаря и Несебър в този момент са по-актуални - поне са изпробвана профилактика и лечение - страничните ефекти са само финансови, но те и при солите не са кой знае колко по-малки:)))))
Поздрави, мила приятелко! Щастливи летни емоции!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: donchevav
Категория: Поезия
Прочетен: 3043112
Постинги: 329
Коментари: 7832
Гласове: 53380
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031