Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2014 07:13 - Куче и котка...абсурд!
Автор: donchevav Категория: Поезия   
Прочетен: 12301 Коментари: 35 Гласове:
34

Последна промяна: 21.10.2014 00:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





Кучетакотки = приятели!





 Абсурд!

 







 

Шегувам се, разбира се!

 

      Такава любов съществува - слушала съм вълнуващи разкази на горди стопани, гледала съм кучешко-котешка любов на видео и снимки.
        И у нас сиамката Мими отгледа питбулката Джаки, като я топлеше под корема си и дори й даваше да суче - след време обаче все така се случваше, че двете не пропускаха да си оставят спомени от нокти и зъби по кожите....

      Мисля, че по принцип е против природата на нещата кучетата да ближат приятелски котките. По-лошото е, че и моята питбулка Джаки мисли като стопанката си - котките ми най-добре знаят това!

А какво мисли ротвайлерката

от клипчето, докато старателно ближе невъзмутимия късокосмест британски котарак?
Ето един възможен прочит на намеренията й с извинение към
всички любители на нежните страсти и романтичните взаимоотношения между кучета и котки!

 

 
 

 

Въпрос  хигиенен,
          не
дипломация:
измивай  храната
         преди   консумация!

 

 

 










Гласувай:
34



1. mt46 - Добро утро!...
11.10.2014 08:24
Според мен зависи от възпитанието на кучето... : )
Благоприятен ден!...
цитирай
2. donchevav - Е, да, зависи от възпитанието на ...
11.10.2014 08:29
Е, да , зависи от възпитанието на кучето, то пък зависи от господаря му - все зависимости...
Благодаря ти за отзива, Марине! Хубави почивни дни и на тебе!
цитирай
3. veninski - Въпрос хигиенен. . . Поздрави от ...
11.10.2014 08:29
Въпрос хигиенен... Поздрави от Родопите!
цитирай
4. donchevav - Хигиенен, да, скъпи Венински! Без ...
11.10.2014 08:50
Хигиенен, да, скъпи Венински! Без персонификаии, без алюзии. Просто навици за здравословно хранене...
Благодаря за поздравите - мога да си представя колко красив е октомври при вас, особено в такъв тих, топло-печален, слънчев ден! Поздрави и на тебе от родния Балкан!
цитирай
5. tota - Вени, поздрави и хубав ден!
11.10.2014 09:22
Мисля, че всяко живо същество има потребност от нежност и топлина и може да я изрази по различен начин.
цитирай
6. donchevav - Напълно съм съгласна, мила Ати! ...
11.10.2014 09:40
Напълно съм съгласна, мила Ати! Вкъщи отделяме на кучетата и котките си цялото внимание и любов поравно- и те го чувстват. Уважават се, зачитат си териториите и навиците, не се нападат, дори си правят приятески жестове. Но само да кажа: "Пфрррст!", да почувства кучето, че се карам на котките , или да чуе :"Дръж!" - веднага скача и е готово да ги нападне/е, на шега, но може ли човек да бъде сигурен?/. Природа!
Поздрави с пожелание за усмивки през целия ден, мила Ати!
цитирай
7. valeska - Привет!:)
11.10.2014 12:40
Казват, че който има нужда да бъде обичан си купува куче , а който имал нужда да обича си взема котка. Приятни почивни дни, donchevav!
цитирай
8. malchaniaotnadejda7 - Здравей Вени! :)
11.10.2014 13:02
Постингът ти ме върна от вратата - страхотен! :)
Ами, как да ти кажа, аз вярвам в такава любов, защото знам, че съществува. В къщи имаме куче и коте - котето (момиченце) е малко, нежно, бяло - така си остана, спасено от Копривщица. Кучо е спасен - осиновен виртуално :) (наистина, чрез Фб) доста голям, черен с бели лапички и бяло на опашката Кучо, в който има гонче и немска овчарка. Неразделни са, целуват се по муцунките, гонят се... страдат едно без друго. Има, има такава любов! И за разлика от другите е ВЕЧНА! :) Хубав ден, Вени и до скоро!
цитирай
9. donchevav - Е, значи у нас нуждите са големи - и ...
11.10.2014 13:27
Е, значи у нас нуждите са големи - и кучетата, и котките са толкова много, че се прескачат:))) Благодаря ти, Валеска - разбрах, че днес с тебе ни вълнуват общи проблеми:)))) Поздрави с пожелание за много обич и разбирателство с хората около тебе в днешния ден!
цитирай
10. donchevav - Постингът ти ме върна от вратата - ...
11.10.2014 14:07
malchaniaotnadejda7 написа:
Постингът ти ме върна от вратата - страхотен! :)
Ами, как да ти кажа, аз вярвам в такава любов, защото знам, че съществува. В къщи имаме куче и коте - котето (момиченце) е малко, нежно, бяло - така си остана, спасено от Копривщица. Кучо е спасен - осиновен виртуално :) (наистина, чрез Фб) доста голям, черен с бели лапички и бяло на опашката Кучо, в който има гонче и немска овчарка. Неразделни са, целуват се по муцунките, гонят се... страдат едно без друго. Има, има такава любов! И за разлика от другите е ВЕЧНА! :) Хубав ден, Вени и до скоро!


Да, Наде, аз знам, че ти редовно извеждаш Кучо на разходка - и сега научавам нови подробности за него:) Да ти е жив и здрав, да те слуша и да гони котките -шегувам се, разбира се! Да, и аз съм в няколко групи във Фб, опитвам се да помагам, но понякога е трудно. И моят котарак е осиновен:))) И с питбулката много се обичаха - но- нахапа го, не знам как е станало, и сега ближе рани до мене:))) Аз съм за ненамеса в природните закони - а според тях кучето гони котката, котката - мишката. Пак се шегувам. Съжалявам - явно такова ми е настроението днес - може би защото се стреснах от раните на Котьо. Поздрави на твоя Кучо и на малката бяла писана - разцелувай ги и им кажи, че съм им пожелала много да се обичат! Мир и обич и в твоето сърце, Наде, ти наистина си една НАДЕЖДА! Прегръдка!
цитирай
11. gosho568 - Xaxaxaxa
11.10.2014 15:27
Много готин клип! Поздрави! :)))
цитирай
12. hel - Поздрави на твоето куче-котешко ...
11.10.2014 15:44
Поздрави на твоето куче-котешко общество! Много радост носят домашните любимци!
цитирай
13. donchevav - Много готин клип! Поздрави! :))...
11.10.2014 16:31
gosho568 написа:
Много готин клип! Поздрави! :)))


Благодаря ти, Гошо! Знаеш - реакциите на животните винаги са много забавни ...и поучителни! Поздрави!
цитирай
14. donchevav - Поздрави на твоето куче-котешко ...
11.10.2014 16:43
hel написа:
Поздрави на твоето куче-котешко общество! Много радост носят домашните любимци!


Благодаря ти, Ели! Наистина е така - просто не мога да си представя живота без ежедневно-ежечасно-ежеминутните проблеми и грижи, които ми създават кучетата и особено котките. Все някой е гладен, жаден, недоволен, скаран с някого; на площадката на единия вход ме посрещат гълъбите на съпруга ми, на пощадката на другия - питбулката, вътре котараците се бият, на двора пази овчарката - весела къща. Е, някои хора предпочитат тишината, аз обаче обичам да ме докосват мустаци и лапи:)))))
Весела и щастлива вечер ти пожелавам и на тебе, Ели! Благодаря ти, че ми се обади!
цитирай
15. faktifakti - противопложностите казват- се привличат.
11.10.2014 20:03
супер постингче.
цитирай
16. donchevav - Благодаря ти, Факти. . . Обичам в...
11.10.2014 21:28
Благодаря ти, Факти...Обичам всичко, свързано с кучета и котки...Слушах едни новини - политика - да не повярваш, че се заслушах, но факт - - и всичко ми заприлича на вечната игра между възпитания, но малко наивен Куч и хитроватата, прекалено суетна и себелюбива Котка. Стратегии, дипломация и...първични инстинкти в крайна сметка. Древна игра!
Хубава вечер, мила Факти! Веригите звънят и ме зоват:)))))
цитирай
17. mileidi - :))
12.10.2014 07:44
Добро утро , Вени ! Как ми се иска да кажа ИМА такава любов , нооо с Моро ,такава любов е невъзможна .... Едва го удържам по време на разходка като срещнем котка , не си и помислям в къщи да си вземем. Иначе е много дружелюбен и любвеобилен, но при котките природата си казва думата. Поздрави с пожелания за хубав ден в твоето голямо семейство !Прегръдка!
цитирай
18. donchevav - Да, мила Миленче, точно така е! Е, ...
12.10.2014 08:05
Да, мила Миленче, точно така е! Е, един човек да ме разбере! А другите като рекли - възпитание, възпитание! Всички вкъщи живеем миролюбиво, зачитаме своите територии - аз, съпругът ми, младите, кучетата, котките, гълъбите и куп други животинки :)))))) Но-о-оо-о, в един момент, в който най-малко очакваш, инстинктът си казва думата: този на свекървата или на котката - няма значение. Природа! Поздрави и прегръдка и от мене! Слънчеви неделни емоции с моя приятел Моро!
цитирай
19. distrelets - Чудя се как смогваш?!?!?
12.10.2014 08:22
Винаги успяваш и да ме усмихнеш! Дори и с драматичните си постинги :-D ! Докато гледах клипа изтръпвах от притеснение ротвайлера да не захаре главата на котката.... Хубав неделен ден, Вени! Слънчев и усмихват!
цитирай
20. donchevav - Здравей, Дидке! И ти ме усмихваш - ...
12.10.2014 09:24
Здравей, Дидке! И ти ме усмихваш - дори без да коментираш - само като се появиш при мене! Благодаря ти! А за ротвайлера не се притеснявай! Предишното ни куче беше ротвайлерка - изглеждаше адски глупава, но беше едно от най-умните кучета, които сме гледали - правеше всичко като човек - при това без дресировка. Не закачаше нашите котки, което не й попречи да изяде 3-4 нещастно преминаващи през двора неидентифицирани такива:(((((Аз още страдам:( Възпитание ли???
Извини ме, че се повтарям - но аз съм за природните, естествените неща. Кучетата ни са големи и на вид страшни, но благородни и приятелски настроени, спокойни и уверени в обичта ни - не воюват за нея, не ревнуват, не знаят какво е верига, но се подчиняват на верижка. Колкото и широко да отвориш външната врата към улицата и колкото и големи да се примамките - питбулката никога няма да прекрачи прага - абсурд!
Котките ни са с изявени характери, малко своенравни, всяка е личност и държи да го знаят и зачитат всички, включително кучетата. Гълъбите са обгрижени и красиви и по принцип нехаят за котките - то пък коя уважаваща себе си котка ще вземе да се хване на вечните им номера с пърхането на крила:)))
А ние, хората в тази задруга? Ами - харчим парите си за лакомства, храна за всякакви любимци / две торби от "Кауфланд" - за животни, и една - за хора:)))/, за витамини, минерали, лекарства, глезотийки - и....ами просто си живеем. Усмивка и от мене и голя-я-я-яма прегръдка с обич, мила Дид, приятелко любима!
цитирай
21. megg - Ех, че постинг- и забавен,
12.10.2014 22:35
и размислящ. Струва ми се, че сигурно е естествено писаните и пазачите на дома да са приятели, та нали живеят в един свят. Пък и като се радват на обичта на стопаните си ... Виждала съм котенце и малко куче да се забавляват, играейки по цял ден. А иначе - познавам само навиците на сиамката ни Кити и мога да твърдя, че са много, ама много забавни и дружелюбни. А може и да съм пристрастна. :)
Хубава седмица, Вени, с много усмивки!
цитирай
22. donchevav - Ох, Меги-и-и, не си ми казвала, че ...
12.10.2014 23:41
Ох, Меги-и-и, не си ми казвала, че имаш сиамка! Разбира се, че ще си пристрастна! Има сиамци - и всички останали котки; има питбули - и всички останали кучета! Както виждаш, и аз съм пристрастна - и нещо повече дори! Това, че имаш сиамка, те поставя на най-най специално място за мене:))) Не, не се шегувам, не гледай усмивките, които ти поставям:) А твоята котка може ли да има котенца? :))))))))))))))))))))))))
Поздрави, мила Мег! Весела и спорна седмица ти желая!
цитирай
23. flymore - Забавен, чаровен човек си!<3
13.10.2014 18:40
Усмихна ме, създаваш настроение, Вени! Красива есен, приятелко и не се променяй!:)
цитирай
24. donchevav - Благодаря ти, Флай! Бъди благос...
13.10.2014 19:35
Благодаря ти, Флай! Бъди благословена, приятелко моя обична! Нека и твоята есен бъде красива! Красива, богата и мъдра! Прегръдка с обич!
цитирай
25. paciencia - :)))
13.10.2014 21:31
Вени, много ми хареса това клипче, вече безброй пъти го изгледах. Жалко че свършва преди да видим какво става с измитата вече храна.:)
Невероятна си, винаги излизам усмихната до ушите от блога ти!
Поздрави и хубава вечер! Желая мирно съвместно съжителство на всички четирикраки обитатели в дома ти!
цитирай
26. donchevav - Да, Васенка, и аз се ядосвам малко, ...
13.10.2014 22:06
Да, Васенка, и аз се ядосвам малко, че не завъшва с това, което очакваме...но от друга страна - май не държа да знам как завършва. Като съдя от ежедневните случки с моята менажерия, предполагам, че котката ще изгуби търпение от грубите ласки на кучешкия език, ще се обърне, ще изфучи и ще се опита да забие нокът в любвеобилната муцуна на ротвайлера. Ще последва кратка гонка, която ще приключи под близкия стол - домашните кучета имат явно респект от тази вещ - никога не нападат котка под или на стол - може би защото там сяда този, който дава храната:))))
Благодаря ти за поздравите - вече предадох пожеланията ти на двата котарака в спалнята ми - те също благодариха и помолиха да ти предам тяхното горещо "Мр-р-р!" Поздрави и прегръдка от мене и две целувки с мустаци от тях!
цитирай
27. martiniki - сентенционно и усмихнато :)
14.10.2014 16:00
дворните ни котки съжителстват с кучета, отношенията са всякакви, някои кучета ги допускат до степен да спят буквално на гърба им, а други ако ги докопат не мога да ги мисля, котките - ужасно са нагли и се фръцкат под носа на кучето, което трудно понася подобно предизвикателно поведение и ако се откъсне...

Поздрави!
цитирай
28. donchevav - Ха-ха! Точно така! И моите все се ...
14.10.2014 22:41
Ха-ха! Точно така! И моите все се фръцкат, питбулката преглъща и само ни поглежда: един знак и ще скочи, но ние не я поощряваме в тези й намерения. Само да чуе обаче, че се скараме на котките, веднага скача и ги подгонва!
Благодаря ти за хубавите думи, мила Марти! Хубава вечер с много уют и топли чувства!
цитирай
29. iliada3 - В момента имам подобно коте като на ...
15.10.2014 10:24
В момента имам подобно коте като на клипа,Валя!Големи са сладури :)))
цитирай
30. donchevav - Това е една от любимите ми породи ...
15.10.2014 16:47
Това е една от любимите ми породи котки. Много са спокойни и уравновесени, а същевременно са винаги весели и готови за игра. Едната от котките, които загубих, беше британска синя котка /другата е сиамката ми/. Не мога да ги прежаля, няма начин. Е, имам си вече ново попълнение мустакатковци - все котараци...не мога да кажа, че скучая:)
Благодаря ти за споделеното, Илиянче! А, и да - нали знаеш какво казал Галилео Галилей, когато се отдалечил на безопасно разстояние, помилван от инквизицията и спасен от кладата заради отричането си от твърдението, че Земята е кръгла? "И все пак тя се върти!!!" Да, и все пак ония цветове бяха ръждиви, нали?:)))))) Поздрави!
цитирай
31. iliada3 - Заядливка такава:))))))
17.10.2014 17:32
donchevav написа:
Това е една от любимите ми породи котки. Много са спокойни и уравновесени, а същевременно са винаги весели и готови за игра. Едната от котките, които загубих, беше британска синя котка /другата е сиамката ми/. Не мога да ги прежаля, няма начин. Е, имам си вече ново попълнение мустакатковци - все котараци...не мога да кажа, че скучая:)
Благодаря ти за споделеното, Илиянче! А, и да - нали знаеш какво казал Галилео Галилей, когато се отдалечил на безопасно разстояние, помилван от инквизицията и спасен от кладата заради отричането си от твърдението, че Земята е кръгла? "И все пак тя се върти!!!" Да, и все пак ония цветове бяха ръждиви, нали?:)))))) Поздрави!

цитирай
32. donchevav - :))))))))))))))) Е-е, съвсем ...
17.10.2014 18:00
:)))))))))))))))
Е-е, съвсем мъничко! И като цяло го докарахме като кучето и котката - само дето не съм наясно кой кой е...Някаква идея? :))))))))))))))))
Поздрави, приятелко! Прости ми волнодумството - ама като ми е хубаво да те заяждам:( Вече няма, обещавам - както виждаш, и коментари се въздържам да ти оставя! А иначе есенната ти картина е чудесна! Поздравления!
цитирай
33. makont - От"последния прочит"
20.10.2014 15:38
ми настръхна косицата. Всъщност посланието в клипчето не е свързано с такива канибалски намерения. Котето така блаженно примигва и се облизва, а кучето се раздава като за последно. Обич е Вени, в никакъв случай не е претопляне на полагащата се закуска. Усмивки!
цитирай
34. donchevav - :)))))))))))))))) Привет, М...
20.10.2014 17:14
:))))))))))))))))
Привет, Майче! Не съм искала, мила, съжалявам! Всъщност беше замислено като политическа сатира :))), нещо като "Без алюзии и персонификации". Но аз толкова не съм в час с тия работи, че накрая ме досрамя - къде и аз барабар Петко с мъжете - и обърнах на моята си струна. Е, то не пречи и любовта да се подгрее малко, пък като се хигиенизира и стопли достатъчно - да се използва за каквото дойде:)))))))
Поздрави, Маечка, усмивки и от мене!
цитирай
35. zzz65 - Постингът ти ме върна от вратата - ...
01.11.2014 21:39
malchaniaotnadejda7 написа:
Постингът ти ме върна от вратата - страхотен! :)
Ами, как да ти кажа, аз вярвам в такава любов, защото знам, че съществува. В къщи имаме куче и коте - котето (момиченце) е малко, нежно, бяло - така си остана, спасено от Копривщица. Кучо е спасен - осиновен виртуално :) (наистина, чрез Фб) доста голям, черен с бели лапички и бяло на опашката Кучо, в който има гонче и немска овчарка. Неразделни са, целуват се по муцунките, гонят се... страдат едно без друго. Има, има такава любов! И за разлика от другите е ВЕЧНА! :) Хубав ден, Вени и до скоро!

да и аз имах ку4е което дружеше с котка и едно пиле
цитирай
36. donchevav - :))))))Любопитно приятелство! ...
01.11.2014 22:13
:))))))Любопитно приятелство! Немската ни овчарка пък се сприятели на стари години с патока /порода "ням юрдек"/ - нераздени са. Тя е на 15 години, а той - на 30. И двамата живееха в двора на майка ми и след като тя си отиде, ги взехме на доизживяване в нашия двор. И едва тук, след толкова години, откриха, че се привличат - и вече цяла година са неразделни. Неведоми са пътищата, по които Господ ни показва колко велико е сътвореното от него:)))
Благодаря за споделеното. А имате ли в момента домашни любимци? Хубава вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: donchevav
Категория: Поезия
Прочетен: 3042815
Постинги: 329
Коментари: 7832
Гласове: 53380
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031