Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2018 13:12 - НАЙ-НОВАТА ИЛЮЗИЯ ЗА ОБЯСНЕНИЕ НЯ Х - ПОЛЕТО СЪЗДАВАНО ОТ Х - БОЗОНА
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 5315 Коментари: 4 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

НАЙ-НОВАТА ИЛЮЗИЯ ЗА ОБЯСНЕНИЕТО НА Х - ПОЛЕТО СЪЗДАВАНО ОТ Х - БОЗОНА

ЦВЕТАН ПАВЛОВ ИВАНОВ

Разпадането на Х - бозона е нещо нормално да се случва и да бъде наблюдавано от физиците, защото тази частица е кратко живееща, след което се разпада както повечето частици. Физиците преди да пренесат разпада във фантастиката и да го мистифицират, би трябвало да обяснят същността на категорията Разпад. Нещо за да се разпада, би трябало да не е неделимо цяло, а щом се разпада то е делимо, което го определя, че има съставни части, на които се разделя, разпада. При разпада се освобаждава енергията, която свързва отделните елементи на системата в единно цяло, които също остават свободни без енергийната връзка.
Една теория наследена от 20 век,наречена зашнуряване, отрича съставността като приема, че силновзаимодействащите частици (андрони) участвуват взаимно в своето изграждане. Тази теория все пак признава, че частиците имат структура изградена от други виртуални частици, а същевременно те са част от тяхната стуктура, един вид обмен на призраци, което в края на крайщата стига до отричае на съставността. Физиците се опитват да разграничат съставност и структура в микросвета от техния традиционен смисъл при обикновените обекти.
Мисля че е груба грешка, която е изкривила пътя за разбиране на микросвета и дълго време физиците не магат да докажат елементарни неща в него. Защото получаването на изкуствените, краткоживеещи, химични елементи не са обикновени обекти, а са отражеие на микросвета, с които са свързани Те не се подчиняват на тази призрачна теория, а съставност и структура са тясно обвързани при тях. При синтез на изкуствените свръхелементи участвуват атоми, частици и ядра и се превръщат в техните съставни елементи. Затова поради желание на физицита бързо да розберат същността на микросвета, най-често избират погрешния тъмен, маглив и призрачен път, който не един път ги е отвеждал при мистиката и религията. 
Затова в химията, биологията и при разумния човешки мозък съставност, структура, форма и свойства са общонаучни категории, които взаимно са обвързани. Физиката не би трябвало да прави изключение от здравия човешки разум и от другите естествени науки, защото те са отражение на първичния физически етап. ОсновнитеТетралектични противоположности и техните производни са единни за цялата материя, те не само предполагат, но потърждават закономерното единства на цялата материя като симетрия, системност и отражение.
Малко са частиците в елементарната физика, които не се разпадат. Такива са: електрон, протон, фотон, електронното неутрино и хипотетичния гравитон. Това не означава, че те не са съставни и не подлежат на разпад, те просто са дългоживеещи частици, за да може света да бъде обективен, видим и познаваем от разума. Съвременната наука и технологии не са достигнали и не познават енергийен разпаден праг на тези стабилни частици, за да ги разберат и постигнат разпада им. Те по необходимост са толкова дългоживеещи, че да осигурят съществуването и еволюционното развитие на Космическия свят, Вселената и Природата.
Само първичната Материална субстанция, коята е в началото на физически етап на съществуване и еволюционно развитие на света, има необходимост да не се разпада, да бъде вечна. Затова е логично само тя да няма съставни части и структура като е безформена и няма на какво да се разпада. Такава субстанционална частица може да бъде само Неделимия Демокритов атом, а дали той е едиствен или няколко разновидности, трябва физиците да докажат. Как да го докажат като те забравиха за него като приписват призрачност, неделимост и фундаменталност на много частици, откъдето идва объркването за истинската физическа реална същност. 
Следователно устойчивите дългоживеещи частици са такива заради относителната стабилност на законите, за да се получи един устойчив еволюционно развиващ, осезаем свят на реда, видим за сетивата на разума, който да разкрива тези законите и да се възползва от тях. 
Бързоразпадащите или краткоживеещите частици са необходимост за еволюционното развитие, за да наситят системите със свободна полева енергия и свободни обективни елементи, чрез които да се формрат нови качествено стабилни системи. Такава е действителността на света, в който живеем, творим и се развиваме. За да се постигнат стабилни прогресивни подредени системи, са необходими Негентропийни синтетични процеси, които да синтезират цялстни системи от елементарния материал и свободната полева енергия, получени от разрушителните Ентропийни разпадни процеси.
Ако всичко съществуващо в света живееше милионна част от секундата и се разпадаше мигновенно, възможно ли е да съществува света? Отговорът е ясен, такъв свят е невъзможен, защото в него реда ще бъде фикция. Защото редът се получава от енергийно свързване на елементи с определена маса, а качествено новата система се усложнява като прогресивно се развива от по-простото към по сложното и формира масата си. Така че масата е съставна, а не възниква от вълшебното Х - поле. 
Също така е невъзможно да съществува и се развива света, ако съществува абсолютно цялостни не разпадащи се системи, които не могат да захранват Негентрапийните процеси формиращи реда от свободната енергия и свободни елементи, като разпадни продукти на Ентрипията, необходими за синтез. 
Най-първичните вечноживеещи физични елементарни елементи, частици и античастици на материята и антиматерията, при определени условия се съединяват и синтезират следващите по-сложни обективни системи като оформят тяхната съставна маса. Логично е тези прото частици да бъдат най-малко две. Защото една е невъзможно да се съедини със себе си, а две могат, но трябва да имат различно противоположно качество без участие на Количествения закон, понежи няма откъде да се пръкне количество. 
Такова различно противоположно качество без количиствени натрупвания при двете частици може да съществува, само ако са Антисиметрични. При тяхното взаимодействие се получав съставната маса на следващите частици, където вече се появява и проявява действието на количествения закон и частиците са съставни като имат структура и форма. Единствено може да се повдигне въпроса, само за масата на Материалната и Антиматериална субстанция, откъде идва тя, а последствията от съществуване на тази масаса е синтетичното раждане на следващите съставни масови частици?
Следователно Х - бозона не участвува в тези процеси, и не е първична фундаментална частица, която да съдържа масово начало и чрез полевата си форма да създава масата, на другите частици. Ако приемем, че Х - бозона е фундаментална частица и притежава свойство на носител на първомаса, то той трябва да се подчинява на Антисиметрията и да има антидвойник, с който да си взаимодействат и обединят субстанционалните си маси и получат съставната маса на следващата частица. 
Следователно Х - бозона щом се разпада, което е доказано от физиците, е продукт на еволюционен синтез и подлежи на разпад. Това показва, че той има структура и лесно може да се установи формирането на неговата маса от физиците, което ще снеме божествеността от него. А божествността му е дяволска, защото той вместо да създава маса по-установения закономерен синтетичен ред, създава множество издънили се кварки при разпадането си. Самостоятелното отделно тяхно съществуване е забранено от кварковата теория. Как тогава физиците са познали, че се е родил множество придънни кварки, а не някой друг кварков вид и как една фундаментална частица може да бъде родена. Защото кварките и лептоните са приети за фундаментални в Стандартния модел. 
Така дяволската верига се увеличава, защото и същността на кварките е по-тъмна от тъмната материя, както и много от нашумелите физични теории, които вместо да разрешат проблемите на физиката ги задълбочават. Коя от коя по...суперсиметрична, супергравитационна, мега и мулти теории, теория на всичко и музикална струнна теория, при която всяко подръпване на струните ражда частиците и тяхната маса, но всички с тъмно верижно минало, без доказателство на своята същност. Коя от коя по...,но въпроса, коя е истинската фундаментална частица, няма отговор... 
Затова в следващия евоилюционен химичен етап, основните атоми, за да не са призрачни, са със съставна маса, стабилни и дългоживеещи. Живите биологични клетки също са съставни, стабилни и дългоживеещи, мозъчните клетки също. Всички тези еволюционни етапи имат свой микросвят, който в по-голямата си част е невидим за човешките сетива. 
Масата на химичните елементи е пределно ясно, започва се от най-лекия, водорода и се стига до урана, като се прибавя по един деутерий. Д. Менделеев открива периодичността точно по това нарастванена на масата. В биологията е същото, няма един тон едноклетъчно, но има над 10 тона многоклетъчен съставен кит и 4 тона многоклетъчен съставен слон. Масата на човешкия мозък се подчинява на същата съставна закономерност. Множество от 100 милиарда невидими мозъчни клетки образуват мозъчната мислеща маса от няколко килограма. 
Всички тези процеси формират съставната маса на структурите и формите на материята чрез синтетично свързвване, с прогресивно вървене от по-простото към по-сложното, а не чрез процеси на разпад. Например разликата между масата на частиците преди сливането им в атомно ядро на по-тежък елемент и масата на образуващото се в резултат на тази реакция ядро, се нарича масов дефект, а при разпад се отделя като енергия. 
Най-нагледен пример за маса и полева енергия е ядрения взрив. При критична маса малко повече от 7 кг. на чист уран 235, започва бурна верижна реакция и мигновенно настъпва атомен взрив с отделяне еквивалентна енергия на масата на урана, която се разпространява на десетки километри. От този пример може да направим едно опрастено и лесно разбираемо определение за маса и енергия. Масата е сгъстена енергия, а енергията е разредена маса. Масата и енергията са взамопревръщаеми, затова нито масата, нито енергията се превръщат в материя, защото и двете са си материя, което показва айщайновата формула за еквивалентност между масата и енергията. 
Само мистиката и религията приписват на полевата енергията нематериални свойства - един вид съществуване на чиста енергия, която принципно не може да съществува. Основното опровержение е формулата на А. Айнщайн за еквивалентност между масата и енергията. Другото опровержение, е отдавна доказаното от физиците, че полевата вълнова енергията на взаимодействие за връзка между частиците, винаги се носи също от определена частица. Така основни четири сили на материята също се подчиняват на този принцип. Затова съществу великата закономерна двойственост - вълна и частица на материята, разкрита от Луи дьо Бройл, за да може вълновото лепило на полевата енергия да осъществява взаимодействие и синтез между материалните частици. 
Енергийните силови полета са вълново свързващото материално свойство на елементите на системите, които получават стабилна цялост и нова обединителна съставна маса, а също така осъществяват връзката с другите системи. Така че несъществуването на чиста енергия е забрана за раждане на маса от полето, защото няма такова енергийно поле, което да се првръща в масови частици извън неговата същност. Х - бозона също се подчинява на този основен дуален принцип на Луи дьо Бройл и може да съществува като вълна. Чиста енергия и тъмна материя са ненаучни и мистични изкривявания на науката и истинските физици нямат право да ги приемат за чиста монета.
Тези изводи ги правя като доказателство, че законите за получаване на определена маса са единни и синтетични за цялата материя, елементарната физика на частиците не прави изключение. Затова полето на Х - бозона, което създава масата на частиците, не само е фикция, но то спада към категорията лъженаука.
Разпадането на Хигс бозона на дънни кварки е някакво пригаждане на наблюденията в ЦЕРН, за да се докаже, че Хигс полето съществува, а същевременно да се узакони Стандартния модел и съществуването на кварките. Така наблюдавания разпад описан в статията "Учени наблюдаваха за пръв път разпадането на Хигс бозон" е пълен с логични противаречия. Например написаното: "Съгласно модела, разработен в началото на 70-те години, кварките и лептоните са основните градивни елементи на материята".
Казаното е основата на Стандартния модел, която съдържа най-неизясненото противоречие в модела, 
Тези градивни елементарни първочастици и античастици на материята се приближават до броят на основните видове частици и античастици, който е около 50. 
Нима е възможно това! Невъзможно е Основната единна Материална субстанция да бъде изградена от огромен брой частици, от които всяка служи за основа. Това елиминира фундаменталността на Материалната субстанция като всяка от тях се определя за основна. Най-истинския и цялостен фундамент е монолитен. Защото лептоните, които се приемат за фундаментални, са 13, а видовете кварки и антикварки, глуони и антиглуони са близо 20. То нещеш ли горен, долен кварк, цветен, ароматен, придънен... и техните антикварки, глуони и антиглуони. Физиците са провъзгласили, че кварките изграждат нуклоните и антинуклоните, но не и лептоните. Къде е мястото тогава на зашнуряването, къде е мястото на лептоните и каква е тяхната роля във физическия еволюционен етап на материята и антиматерията?
Роденият придънен кварк при разпада на Хигс бозона се оказа, че не е основен, а при това положение излиза, че основен е Хигс бозона, който го ражда. Коя частица и античастица тогава са основни..., а има и други още по-тъмни и призрачни претенденти. На фона на цялата тази призрачна картина от многобройни фундаментални частици на материята и взаимоотричащи се теории, физиците още се чудят и не могат да разберат, защо съществуват толкова много елементарни частици. И докато се чудят, вместо да им намерят мястото във физическата сграда на материята, те създават многобройна армия от призрачни частици и античастици, с които да ги заместят, но няма къде да скрият истинските. Защото те чакат своето обяснение за ролята и място им в сградата на света както на материята, така и на антиматерията. Затова е логично да се строят научни хипотези върху техните доказани реални свойства и параметри, които да обяснят този феномен на съществуващите безработни частици, а не безразборни измислици, водещи до хаос от многобройни фундаментални частици на материята и антиматерията.
Ще се възползвам от един позабравен физичен експеримент, в подкрепа на написаното от мен, разкрил, че протоните и неутроните имат структура. През 1955 г. при обстрелване на протони и неутрони, с електронен сноп от няколкостотин Меv, от Р. Хофщетер. Установява се, че нуклоните имат вътрешна сърцевина - Керн. Кернът е обкръжен от мезонен облак, съставен от Ка и пи-мезони. Другото, което е установено от физиците, е че вътрешната част на мезонния пояс е по-плътен и с двойно по-силен електричен заряд от външния. Кернът и наблюдаваните пояси при протона са натоварени с положителен електричен заряд, което определя неговия положителен електричен товар. При неутрона различните области, пояси имат различен по знак електични товари, които се неутрализират и той като цяло е неутрален. Кернът при неутрона е слабо отрицателно натоварен, но и самия Керн не представлява еднородно цяло, а се състои от други непознати частици. Това са изводите от експеримента, а къде е тогава мястото на кварките в структурата на протона, при толкова разкрити разнородни слоисти области при този експеримент. Защото протона е съставен от 3 кварки, 2 горни и 1 долен в съвременния физичен модел, което не отчита всички свойства породени от този експеримент.
През 1971 год. при също такъв експеримент от Г. Кендал и У. Пановски, с по-енергиен поток от електрони от по-предния експеримент, потвърждават отново съществуването на вътрешната структура на нуклоните. Те разкриват, че нуклоните притежават множество плътни области и ги наричат Партони, множество , а не едно трикварково ядро. Оттогава повече такива експерименти не се правят, въпреки че технологичното развитие и направило огромен скок - Защо???
Истини приети от физиците за същността на кварките: 
Те не могат да съществуват в свободно състояние, което е пречката за пряко доказване на тяхното съществуване, и изведнаж Х - полето ражда множество придънни кварки. Другото, което е в разрез на кварките с ядрените сили, е че връзката на кварките на микро ниво се губи при приближаването им, и те стават свободни, но когато се опитаме да ги разделим, силите между тях клонят към безкрайност. Невъзможно е да съществува такава алогична връзка, в коя да е микроструктура на материята, защото микроструктурите ще бъдат неразрушими и замръзнали за винаги. Как при това положение на такава връзка в нуклоните, кварките са носители на ядрените сили и на развитието като те са неразделими, а тези сили се проявяват при разрушаване на ядрото на атома и по действие са противоположни на силите между кварките.
Установеното, че при ядрените сили на определена микродължина в ядрото на атома, те се превръщат в сили на отблъскване, а на по-голяма пространствена дължина силите намаляват и над 10 на минус 8 степен престават да действат. Всичко това е противоположно на действието на силите при кварките. 
Изводът, е че кварките с тази алогична същност не могат да изграждат структурата на нуклоните и антинуклоните и да обяснят резултатите от екпериментите през 1955 г. и и 1971 г. Също така не могат да обяснят и същността на ядрените сили, а са с претенции за фундаментални, но родени от полето на Х - бозона, който излиза, че е по-фундаментален от тях. Може да задам въпроса за какво са тогава получените множество необяснени частици и античастици като резултат от работата на ускорителите и физичните теории сътворени от физиците? Мисля, че са заради обяснението и разбиране на явленията в микросвета от получения доказан фактологически материал, за да се постигнат правилни изводи за света в който живеем. Явяват се все нови и нови физични теории, а купищата от фактологичен доказан материал, остават необяснени и нерабрани. От това следва, че във физиката ще настъпи истинската зашнуряване като хаотично оплитане, или съществува някаква конспирация, която пречи на развитието на физиката...

image NATIONALGEOGRAPHIC.BG   Учени наблюдаваха за пръв път разпадането на Хигс бозона




 


















Тагове:   поле,   разпадане,   бозон,   кварки,


Гласувай:
22



1. codetroina - !!?
23.12.2018 14:15
къде това ..в ЦЕРН ,ли
цитирай
2. ladylady - я да кажа две смислени думи ..и аз..
23.12.2018 17:48
Цветане,кой ще чете такива тежки фермани/пред Коледа?
я ,дай синтез по-накратко..
интересно ми е..
а, тозз лУд, ще го отразя при теб, щото си..Приятелче..
Благодаря! и Весели празници..

Гоче, ако не ми изтриеш името,
от тъпите ти пРостинги,
и още по тъпи..стъкмистики..
ша та дам..на КУРтана..барабар с Харема...
разбра ли, идиоте селски..
Вондер помпи Първа откак съм тук..и,до пр.1 час
за да сваля Чу, теб и тъпият Гейтьо..
а, не бляко...бъркаш отново..
ти си толкова психолог, колкото си и програмист
да ти го рекна право в тъпата морда селска..
ае, сега ме изтрий..Благ, че прочете..
Постинг: About GetMamns (Цикъл "Приятелите ми в блог.бг")
Автор на постинга: starforlife
цитирай
3. zaw12929 - ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО! ВЕСЕЛА КОЛЕДА! ...
25.12.2018 23:01
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО! ВЕСЕЛА КОЛЕДА! ЗДРАВЕ!
цитирай
4. karpis - Който желае чете!
18.01.2019 19:32
Никой не задължава никой да чете публикациите на блогърите тук!Който оценява по стойност написаното добре,който не може пак ще го направи!Може би щото прочетох публикацията след празниците и не се натоварих!:)))
За много години!
Здраве,щастие и късмет на автора!Ще продължавам да следя с интерес публикациите тук,пък кой каквото иска да си пише!
А относно самата публикация-умниците от ЦЕРН не могат една свястна формулировка за тъмната материя и свойствата й да спретнат за толкова години,та какво остава и за състоянията и развитието на елементарните частици?!
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898634
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031