Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2017 16:25 - Привет на лятото...в душата ти!
Автор: tournosol Категория: Лични дневници   
Прочетен: 632 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.06.2017 16:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Привет на Лятото...в душата ти! Любимият сезон за неочаквани срещи, слънчев загар, емоции в отпуск и всички те скрити в дълбините на личната ти фантазията... Неповторимото твое, дългомечтано, истински желано.Лятото закътано в тайното море душата ти!
     Метериологичното, виж, то не знае какво точно иска да бъде? Уж, продължи да е презряла, но млада Пролет, а уж да е щедра, но и замислена Есен! Навярно е сърдито на хората, за това, че са заети повече със себе си и страховете си...отколкото с подареното им хубавото време.
     Лятото дойде, усмихни му се!  Кажи, какво си пожелаваш? Знам, все от онези вечните - Да отслабна поне с 10 кг., Да си купя нов бански, Да спра да пушя, Да прочета новата книга, Да пътувам... Спри, моля те! Да виждаш някой сред Природата да се самонаказва така? Погледни, всичко наоколо - Небе, Слънце, Море, Птици, Цветя! Виж, колко са завидно Мъдри и Хармонични! Как се вписват естествено в просто Съвършенство!
    Лятото дойде, наслади му се! Пусни ги най - после в отпуск, а и не бъди скъперник, всичките тези тровители - болните амбиции, несъществуващите врагове, нахаканите претенции, неосъществимите пориви, страхливите намерения!
    Сега, кой спи в ръцете ти? Котката поне! Е, пак е нещо! Да съжителстваш със Самотата? Сподели я с някой, така се понася по - леко! Сега е истински "терористично - мазохистичин" акт, издевателство над самия себе се. Живият човешки контакт те очаква отвън. Безусловно това остава най - безценното във Вселената! Защо - Да отлагаш истината, Да се лишиш от ненужното, Да спортуваш, Да се смееш, Да поговориш, Да погалиш, Да помилиш, Да обичаш...Загубил си вкус към Живота? Е, да лесно се случва. Мислиш, че нямаш желания? А дали е така? Да помогна! Ето,  някои от моите - Да плувам до хоризонта, Да се покатеря на високо, Да спя на открито, Да ме вали топъл дъжд, Да се спусна в пещера и... хайде дотук! Кои са твоите, напиши ги? Опитай, защо да не осъществиш едно поне!
    Лятото дойде, направи му селфи! Вслушай се в съветите на баба Добра на 102 г. - "Не допускай да ти се нагнети душата! Не слагай никога мръсотия на челото си!"  В тези първи летни часове, съседката ми изпрати снимка на изумително бяло гълъбче,  и го препратих на приятелите си. Грозникът, а ла Хари Потър, който беше абитуриент, е приет за студент в чужбина. А сега се разхожда с изумително красиво момиче, за завист на всички квартални клюкарки. Комплексарът с новичката си кола безжалостно смаза шарената котката, а тя наскоро роди. Но съдбата е благосклонна към невръстните писани. Те не биха оцелели без кучето Чарли, които ги приюти в колибката си. Отскоро ги показа на любопитните. Картинката е умиляваща - куче нежно гушка пухкави мъницичета и ги гледа като родна майка. Препичят се на слънцето, а ние с готовност хранем кучето - спасител и невръстните сирачета..
    Това са летните ми историйки... Ти, какво ще ми предоставиш?  Можеш, ако искаш да нахраниш някоя птичка, да погалиш чуждо дете, да помогнеш на непознат...Можеш!? И толково още неща...Мисля си да ти предложа едно - Да направиш истинското селфи на Лятната твоя Душа, ноо ...Щастлива! Как ли ще изглежда тя, кажи? Зависи кой и какво е важното за теб? Ти си знаеш! Е, нека да имаме - Повече весели, отколкото тъжни моменти. Повече срещи с приятели, отколкото с врагове. Повече любовни, отколкото омразни часове. Повече овладяна лудост, отколкото смазващ страх. Повече безсънни нощи, отколкота дразнещо главоболие!
     Лятото дойде, изживей го! Пълноценно, Красиво, Разтъртващо и с Ентусиазъм и като за Последно! Не забравяй, че каквото вложиш, това и ще получиш. И каквото и да ти се случи важното е не как възприемаш първично събитията, а как успяваш да ги отразиш! Пази се! Знаеш, че всеки един от нас е невероятна и неповторима Вселенска Комбинация създадена  от Страст и Случайност!
     Лятото дойде! Давай, сега си Ти ...image



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tournosol
Категория: Лични дневници
Прочетен: 237766
Постинги: 175
Коментари: 66
Гласове: 199
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031