Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.05.2020 11:46 - ПАНДЕМИЯТА-ЧУДОВИЩЕН ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1378 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 24.05.2020 11:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ГЛОБАЛИСТИТЕ НИ СЪСИПАХА С ИЗМИСЛЕНАТА ПАНДЕМИЯ,ХОРАТА ПЪК БЕЗРАСЪДНО УНИЩОЖАВАТ ПРИРОДАТА!!!!
Използвани маски и латексови ръкавици се изхвърлят безразборно, съсипват живота в океаните Глобалистите, които ни инсценираха пандемията от коронавирус, наистина побъркаха хората, фалираха милиони бизнеси по света, съсипаха живота на неизброим брой човеци.

 

Но и хората показват, че или са неграмотни и през плет не са чували за вредата от изкуствените материи за природата и океаните и живите организми, или че са си мундари по вътрешно убеждение и въобще не ги интересува нищо, освен тяхното удобство и мързел.Оказва се, че заради задължението да се носят предпазни маски и ръкавици с цел да се ограничи разпространението на заразата от коронавирус, много хора след като ги използват ги

хвърлят където им падне,

алармират природозащитници. Така например губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо е заповядал за този уикенд нюйоркчани да носят маски, когато са на публични места, но нямат възможност да спазват така нареченото социално дистанциране, пише https://www.independent.co.uk/. 

В резултат не само в Ню Йорк но и в целия свят, в социалните мрежи се публикуват снимки на ярко сини латексови ръкавици, на смачкани маски “разкрасяващи” улици, колички за пазаруване, паркинги, зелени площи, плажове. Когато не са вдигнати от почистващите работници те се подхващат от пориви на вятъра,попадат в канализациите,които завършват в океаните и моретата,въобще във водните пътища


image

Гари Стоукс, съосновател на OceansAsia, показва маските, които намерил разпръснати из плажовете край Хонконг през февруари 2020 г. (OceansAsia)

Пластмасовите отпадъци причиняват истински хаос върху морските екосистеми. Пластмасовия боклук попада във водовъртежи, при което голяма част от него се разпада на миниатюрни парчета, наречени микропластика. Тя убива живите организми в океаните.

Пандемията от коронавирус – лъсна сатанинската чудовищна лъжа, която съсипа света

Някои личности, в това число от СЗО, трябва да бъдат съдени за престъпление срещу човечеството

Смъртността в България, Русия, Германия и други страни падна по време на заразата, а ни обещаваха поголовно измиране

Унгарците се отказаха от юнашкото доверие и така откриха предварително замърсени с коронавирус тестове
И каква стана тя? Този подъл убиец, този невидим враг, който заплашваше да изтрие човечеството от лицето на Земята, се оказа , че не е това, което ни внушаваха и с което ни заплашваха някои генерали в България.

Всички помнят датата на обявяването на извънредното положение в България – на 13 март 2020 г. А помните ли, че на тази същата дата бе обявена строга карантина в почти целия свят? Тогава се стъписахме и изобщо не се сетихме да питаме – като нямаше тестове в началото на март как от щаба на Мутафчийски разбраха, че в България има коронавирус?

Да не говорим, как унгарците засякоха по-късно тестове предварително замърсени с коронавирус.

 

Излиза, че светът не преживя през последните три месеца заразна пандемия, а реализацията на

чудовищен геополитически проект.

България беше едно малко колелце в тази истерия. И в този смисъл колкото и да ни дойде до гуша НОЩ, не можем дълго да им се сърдим – гледаха какво правят другите правителства и по света и връзваха гащи. Но не са невинни – печени вирусолози и епидемиолизи се опитваха да им отворят очите с научни аргументи. НОЩ остана глух. И ако за премиера Борисов това все пак донякъде е оправдано, за Мутафчийски няма оправдание. Учил е и епидемиология, освен ако не си е взел изпита с преписване – той беше длъжен да се вслуша в науката.

Непростими са и истеричните им заплахи към народа.

Националната статистика опроверга по категоричен начин НОЩ, според който яко щеше мрем и показа нещо удивително на фона на заплахите  – смъртността през периода на извънредното положение в сравнение със същите месеци на миналата година е с 4 на сто по-малка!

Чувствително по-ниска смъртност отчитат и в Русия, в Германия, в Беларус, която отказа да приглася на световния карантинен хор, а също в други страни по света.

Тази статистика вероятно не е заслуга на коронавируса. Карантината накара хората да поддържат по-добра от обичайното хигиена. Стегнаха се психически. Рязко свитите пътувания по шосе и въздух намалиха катастрофите и загиналите при инциденти, кротнаха се за малко и престъпниците, намляха трудовите злополуки.

Щетите, които нанесоха на социалния живот обаче бавно и трудно ще се заличат. Останалите без работа – най-вече хора, които дори на заплата, едва връзваха двата края,

са доведени до отчаяние.

А това състояние на духа понякога е по-смъртоносно от кой да е вирус.

И знаете ли какво още се оказа – в цял свят лекари вирусулози и епидемиолози още от самото начало са се опитвали да обяснят на света с клипове професионално истината за фалшивата пандемия от коронавирус. И какво е станало? Фейсбук, а и не само тази социална платформа, са свалили 50 ХИЛЯДИ КЛИПА .
КАКВА ОРГАНИЗИРАНА МОЩНА ЧУДОВИЩНА МАНИПУЛАЦИЯ!

Освен че сега чрез така наречената ваксина срещу коронавирус някои ще се опитат да спечелят милиарди, но заедно с това изпитаха сатанинско патологично удоволствие от това да видят как въртят на малкия си пръст седем милиарда човека.

Има личности, които с тази така наречена пандемия си заслужиха доживотен затвор без право на замяна, която трябва да им се присъди по параграф престъпление срещу човечеството.

Вижте какво сме писали преди по темата

Борисов, Мутафчийски, извинете се и на народа, и на Миролюба Бенатова за паниката, с която ни съсипвахте

Уж яко щеше да измираме, пък оздравелите са повече от заразените по официалната коронастатистика

Иначе хапливата журналистка Миролюба Бенатова като един печен дипломат намери начин деликатно да си го върне за истеричното изхвърляне на Венцислав Мутафчийски. А тя зададе един обикновен, но логичен, да не кажем банален въпрос. Въпросът й не само че не беше обиден или критикарски. Той беше въпросът, който си задават всички изтормозени от карантината български граждани – какво да очакваме от тук нататък?

image

Днес Мутафчийски след като недвусмислено пред Бенатова на 13 май избухвайки предрече как пак ще започнем да катерим – разбирайте заразените да стават все повече, умрелите също, днес се

самоопроверга без да му трепне окото.

Вече трети ден излекуваните според неговите данни са повече от заразените. Каза го пред цялата страна генералът, все едно доскоро не говореше съвсем обратното.

Отговорът на военния доктор с генералските нашивки на 13 май наистина беше шокиращ и за няколко минути обиколи като мълния цялата страна. “От тук нататък ще се мре! Яко ще се мре!”. И не бяха само в думите, но и истеричният тон, с който бяха изречени. А генералските му нашивки ако не друго, изискват от него едно задължително качество – самообладание.

Да се чуди човек как командва медиците

при различни от сегашните обстоятелства? Вероятно отдавна им е внушил, че задаването на въпроси е наказуемо. Друго обяснение май няма.Излиза, че ако на генерала не му се задават хвалебствени въпроси, съпроводени с голяма баданарка, от него като от вулкан изригва божествен гняв дори от най-резонни питания. Нещо повече – при този въпрос и този отговор – помните, генералът възмутено и високомерно напусна интервюто. Да се отърве от въпроси, които интересуват населението в тази страна.

Хората отдавна са казали: ако искаш да разбереш един човек колко струва, виж го как постъпва в кризисна ситуация.

А нашият НОЩ – (Национален оперативен щаб за борба с коронавируса) официално начело с Мутафчийски, де факто обаче с премиера Бойко Борисов, направиха всичко възможно да побъркат народа.

То не бяха трупове, морги, чували,

хладилни камиони с трупове, не бяха глоби от 5 хиляди лева.

Ясно е, че целият свят беше пощурен, ясно е, че нашите управници нямат топките на шведските им колеги, които слушаха техните Мангъров-ци, а не коремните хирурзи, нито пък Световната здравна организация. Което съвсем не значи, че не управляваха отговорно ситуацията със коронавируса.

Поне се извините, бе,

надути откъснали се от хората управници!

Дължите извинение и на Бенатова, но най-вече на българския народ! Повече ще ви харесат, ако си признаете: страх ни беше от най-лошото, затова така се държахме, застраховахме се. Поискайте прошка от този народ, който го изоставихте сам в този труден период – сигурно на пръсти се броят държавите като нашата, която очевидно я смятате за лична собственост, като не подпомогнахте пряко всеки един български гражданин.

Но вероятността да се извините е нищожна. Всеки ден с поведение и думи показвате, че всички други са ви виновни, че всички са ви длъжни, вие обаче не дължите на никому нищо. Това е причината, поради която от години българите си нямаме държава. Не дай си Боже в тази страна да стане нещо още по-сериозно от коронавируса.

Дано тогава генералът да не е Мутафчийски, а премиерът Борисов – помните ли как преди няколко години Борисов откровено си призна: Стрелят тук с тежки оръжия, с ракети, ще хвана нанякъде…

Вижте какво сме писали по-рано по тази тема

Жадуваната новина: Разпространението на коронавируса ЗАТИХВА навсякъде. Ще разберем ли кой скрои тази криза на света?

Ще се извинят ли на народа Бойко Борисов и генерал Мутафчийски? Да не би да си въобразяват, че няма защо?

Това твърди пулмологът д-р Алексндър Симидчиев. Предстои да видим какво ще последва, след като скроиха на планетата този номер. Едва ли ще е нещо добро.

Според медика се е случило това, което се случва с развитието и на други подобни вирусни епидемии. От тук нататък

вместо глобално инфектиране

ще преминем към етап на отделни огнища, или както той ги нарича – клъстерни. Докторът прогнозира, че отсега нататък коронавиръст ще се проявява като познатите ни преди него вируси на грипа и реално всяка година ще има и хора, които ще се разболяват от КОВД-19. Коронавирусът няма да продължи да съществува в сегашния си вид, прогнозира д-р Алексанъдър Симидчиев, ръководител на отделение в болницата на МВР.

Въпреки тази добра новина медикът съветва хората да продължат с придобитият от епидемията навик често да мият ръцете си, както и да спазват препоръчваната социална дистанция на места,

където се струпват повече хора.

Дали това беше реална тази световна пандемия, че нещо цифрите доста се разминават от писаното в медицинските учебници? А знаем, че фундаменталните изводи и препоръки в медицинската литература, не са измишльотини, а са написани с кръв от цяла армия добросъвестни медици и учени.

Сега остава да се надяваме управляващите ще се извинят на

хората, които службите погнаха,

само защото мнението им не съвпадаше с това на сипещият черна помия и заплахи върху народа министър-председател Бойко Борисов, на припяващия му шеф на НОЩ генерал Мутафчийски, на незнаещия на кой свят се намира здравен министър Кирил Ананиев.

Ще се извинят ли поне на доц. д-р Атанас Мангъров, който от самото начало предвиждаше точно това това развитие на заразата?

А може би е преждевременно да се радваме. Ако целта на така наречената пандемия е била да ударят внезапната спирачка на света, за да се свършат необезпокоявано други неща зад гърба ни,

бдителността ни не бива да пада.

Скоро ще си проличи по крупните фалити и най-вече по това кой ще тръгне да спасява или “купува” за жълти стотинки съсипаните цели икономически сфери. Иначе казано – в чии ръце ще бъдат заграбени ключови сектори на световния стопански живот. Следим ли пътя на парите ще разберем и КОЙ скрои на света тази невиждана криза.

Д-р Йолов: Данните за коронавируса, които ни се представят, са манипулирани!

Докарахме хората до лудост! Медицината е срещала далеч по-страшни неща от коронавируса

Още един глас на професионалист се опълчва открито срещу всичко, което ни сполетя напоследък. А именно от коронавируса и от Националния оперативен щаб за борба с епидемията.

Вирусът съществува, но нещата около него се преекспонират до побъркване. Лекарите са виждали много по-страшни неща от коронавируса. Още в началото на епидемията д-р Йолов изнася показателна статистика, според която само 5 на сто от заразените ще са критични, защото имат и други сериозни заболявания. В желанието си да убедим хората да спазват стриктно въведените мерки обаче ги докарахме до лудост.

Това казва лекарят Веселин Йолов от Медицинския институт на МВР, който е заместник-началник на отделението за интензивно лечение и анестезиология към него. Преподава в Академията на Министерството на вътрешните работи.

Според доктора все по-масово

Разпространяваните конспиративни теории

около пандемията от с КОВИД-19 стават реални. Категорично споделям тезата, че данните, които ни се представят, са манипулирани. Заснети преди пет-шест години кофчези се представят като сегашни, кометира пред plovdiv24.bg д-р Йолов.Той подчертава, че предприетите мерки за превенция от заразяване са правилни, но е абсолютно против начина, по който

Непрестанно се стресират хората.

Така се постига точно обратен ефект – хората станаха подозрителни, не вярват на управляващите, които всеки ден ги плашат. А отделно от това заради стреса се увеличава и напливът на хронично болни хора, които все по-трудно се справят със здравословните си проблеми заради отразяния им достъп до личните лекари, а също и заради

Стреса, на който са подложени всеки ден.

При една такава ситуация икономиката започва да страда. Погледнато дългосрочно – това тепърва ще се отрази върху здравето на населението. Заформя се много порочен кръг, прогнозира д-р Йолов.

Професор Чуков: Пандемията от коронавирус – контролиран преход на планетарно ниво

Хората вече не вярват на официалната пропаганда, затова се работи за по-строг контрол върху населението

Коронавирусът цели да прикрие краха на световната финансова система. Либералната идеология, балоните в банкова сфера изгърмяха, коментира професор Боян Чуков. Той е дипломат, а също и експерт по международна сигурност.

Освен катастрофа, пандемията според професора е управляем преход на планетарно равнище. Какво цели този преход? Нещо, което

Ще ни накара да настръхнем,

когато ни дойде на главите. А именно:

Хората вече не вярват на официалната пропаганда. Затова се работи за по-строг контрол върху населението. Търси се и повод за световен конфликт. Към настоящия момент напрежението между САЩ и Русия, между Китай и Русия расте еспоненциално, но за това малко се говори, коментира пред БТВ професор Чуков.По негова оценка българското правителство се е справило добре със ситуацията. Наложените строги ограничения са, за да не се препълнят болниците, както стана в други европейски държави.

Събитията зловещо се навързват.

Напрежението по света обаче расте по няколко направления, освен заради коронавируса. Русия лети на 10 000 метра в северните географски ширини, което преди не се е случвало. САЩ пък искат да имат свои военни бази в Гренландия, за да могат директно да удрят по Русия. Не се говори и за това, но конфликтът между двете Кореи расте, коментира професор Чуков.

Очевидно тъмните сили

искат да подложат света на масово унищожение. Това не го казва професорът, но към разсъжденията му спокойно може да се прибави и прогнозата на ООН за глад с библейски мащаби. Събитията зловещо се навързват.

 

В началото прогнозите са били за над 300 починали, сега за – 47 човека

На 3-и април е бил най-високият връх на заразени и починали от коронавирус в България. Броят на починалите у нас може да не надвиши 47 човека. Такава е прогнозата на Institute for Health Metrics and Evaluation – Института за здравни показатели и оценки – САЩ. Той анализира и изготвя прогнози за развитието на пандемията от КОВИД-19 във всяка държава по смета, където има доказани случаи на заразени.

Това е коригирана прогноза

и тя ще бъде валидна само, ако у нас продължава да се спазва карантината. Според актуализацията на данните, се променят и предвижданията на института. Така например само преди дни експертите му прогнозираха в България от коронавирус да починат повече от 300 човека. Малко след това тази цифра беше намалена до 66, а пикът се очакваше от 18 до 25 април.

Към настоящия момент починалите от коронавирус у нас са 42 човека.

Прекрасна новина: Пикът на епидемията от коронавирус в България е преминал

Няма такова нещо като повторно заразяване с коронавирус, твърдят китайски учени

Обявените случаи означават или грешни тестове, или преждевременно прекратяване на лечението

Китайски учени опровергават след изследване страховете, че преболедувалите от коронавирус могат да се заразят повторно. Те базират позицията си на проучване, проведено върху четири маймуни от вида макак, които заразили с новия вирус. След 28 дни, когато макаците оздравели, отново ги заразили. Но изглежда маймуните вече са си били изградили имунитет и не се разболели отново.

Така получените резултати могат да послужат за създаването на ваксина срещу #коронавируса, коментират учените.

Резултатите от този експеримент позволяват да се допусне, че тези пациенти, за които се смяташе, че повторно са се заразили с #коронавирус, просто в момента на изследването на са били оздравели напълно от първоначалната инфекция.

Това проучване е проведено от Линлин Бао и негов екип от

Китайската академия на медицинските науки.

Освен всичко друго те наблюдавали как прогресира заболяването в продължение на 28 дни. По време на боледуването макаците загубили от 200 до 400 грама от теглото си, наблюдават понижаване на апетита, учестено дишане и общо потиснато състояние.

Вирусното натоварване достига върха си около три дни след заразяването, след което постепенно започва да намалява, достигайки неопределяемо ниво след около 14 дни.

28 дни след първото заразяване две от маймунките с отшумяващи симптоми и отрицателни тестове, отново били заразени със същата доза, както първия път. И макар температурата им временно да се повишила, взетите проби не показвали вирусно натоварване.

“Общо взето нашите резултати показват, че първичната инфекция с КОВИД-19 може да защитава от следващо заразяване. Това е важно за прогнозиране на заболяването, както и за разработването на ваксина, пишат учените. Повторно заразяване няма, ако маймуните произвеждат неутрализиращи антитела на ранен етап след първичната инфекция. Следователно оздравелите пациенти не могат да се заразят пак, когато в организма им са натрупани достатъчно специфични антитела за развиване на имунитет срещу коронавирус”.

От Китай имаше съобщения за повторно заразени с този нов вирус. В тези случаи по-скоро или тестът е дал грешен отрицателен резултат, или

пациентите са били изписани преждевременно

преди напълно да са оздравели, независимо от съответните критерии.

Ето защо китайските учени смятат че за лечението от коронавирус по-голямо значение ще имат по-нататъшното усъвършенстване на методите на диагностика, мониторинга на антитела и анализ на пробите от долните дихателни пътища, заключават учените.

До подобни изводи са стигнали и германски учени от института „Роберт Кох”, както и от Техническия университет в Брауншвайг.

А ето и още нещо интересно по темата “коронавирус” отпреди седмица (все още е актуално!)

Българите, според изследване:

Влезеш ли в болница за коронавирус, край с тебе!
  • Още първите дни на извънредното положение за коронавируса предизвикаха масови фалити на малки и средни предприятия
  • Трима германски наблюдатели анализират разпространението и борбата с епидемията от коронавирус по целия свят, в България – също

Няколко германски наблюдатели са направили обширен анализ на картината на разпространението на пандемията от коронавирус по цялата Земя. А също и как се справят правителствата с това изпитание, как го преживяват народите на различни страни по света. Текстът е публикуван в журнала International Politics and Society. Ето някои резултати от изследването и разсъждения, породени от него.

Ще поговорим защо българите не вярват в мерките на правителството, а разчитат главно на себе си. Защо се презапасяват сякаш идва не карантина, а краят на света? Какво доведе до тези настроения? Ето какво:

Ще се убедите колко сме прозрачни в Европа, как хората отвън знаят каквото трябва за нас и колко коректно коментират ситуацията, в която сега сме вкарани – за добро или лошо.

Според авторите тенденциите в Европа много често БАВНО стигат до България. Още в края на февруари останалата част от Стария континент вече беше осъзнала и се тревожеше, че заразата с коронавирус може да достигне епидемични размери.

Точно тогава обаче България е изглеждала в очите на европейците като остров на блаженството  – няма нито един (официално) заразен. Нека да припомним хронологията на събитията и какво кара чужденците да ни виждат в тази светлина.

Българите обаче са препатил народ.

Хората помнят как днес от най-високите етажи на властта се казва едно, утре точно обратното, а често на третия ден – съвсем друго. Това се повтаря и със сегашното управление на кризата с епидемията – и от Мутафчийския щаб, и от министър-председателя, и от здравния министър.Точно поради този хаотичен начин на управление още преди всякакви извънредни положение у нас българите буквално разграбиха предпазните маски, средствата за дезинфекция, латексовите ръкавици от аптеките – забележете: все още у нас няма потвърден случай на заразен.

Отначало властите ни не са съобщавали за първите жертви на коронавирус до 8 март, коментират анализаторите. Положението е изтървано, веригата на заразата не може да бъде проследена, така и не е открит така нареченият нулев пациент. Създава се впечатлението, че първите заболели и починали са се заразили от нищото. Пет дни по-късно уж само заради четири случая е обявено извънредното положение.

Някои факти не се връзват, казват авторите. Но има обяснение – няма тестове, няма и заразени. Понеже нашите управници бяха убедени, че няма как тази зараза да пристигне тук. Правителството закупи всичко на всичко 2 хиляди теста. Благодарение на частни дарения бяха доставени още 3 хиляди. Но това според наблюдателите е твърде малко, за да се получи дори приблизително точна картина. Според германските анализатори броят на приносителите и болните ще достигне огромна цифра, когато заради затворените курорти в Северна Италия започнат да се завръщат българските сезонни работници.

Едва ли има хора в България, които вярват, че правителството и здравеопазването са в състояние да управляват кризата. Преобладава убеждението, че всеки може да разчита единствено на себе си.

Навсякъде валят предупреждения

за паника, а в същото време паника няма. Но има реална загриженост. Доста българи преживяха празните магазини и ужасната безработица от 90-те години на миналия век. Повечето хора вярват, че ще се справят с кризата вкъщи, независимо дали са заразени или не. Реалностите в здравеопазването ни отдавна са ги принудили да казват: Ако нямаш пари – умираш – заради дефицитите и корупцията в здравеопазването.Още в първите дни на въвеждането му извънредното положение предизвика фалити на много малки и средни предприятия, излизането на хиляди в неплатен отпуск. Със средна заплата от 670 евро милиони нямат резерви за справяне с тази криза. А извънредното положение е удължено до 13 май (засега).

Президентът Румен Радев предупреди, че карантината може да хвърли хиляди българи на ръба на оцеляването, че гладът може да стане по-голям от страха и последиците от това ще бъдат гибелни.

Как му отговори премиерът Бойко Борисов? Не с логичното – взимаме мерки, а с първосигналното – нарече президента дърта злобна свекърва.

Борисов е абсолютно въплъщение на израза: Не ме гледай какви ги върша. СЛУШАЙ какво ти говоря!

Планетарната картина на разпространението на пандемията и кои страни се справят най-добре, кои най-зле е публикувана в International Politics and Society. А нейни автори са Мирко Гюнтер, Хелен Кортландер, Кристина Бирке Даниелс.

***

А тази информация по-долу е отпреди две седмици.

Към 7 март 2020 г. засега само официално се съобщава, че в събота ще се тестват поредните 20 проби на наши сънародници. Шест от тях са на хора спазили карантинния период и ще им бъдат направени повторни изследвания.

Ако коронавирусът не те е съборил,

броиш 200 лева за тест на връщане от Италия

Наша сънародничка се връща от Италия – най-поразената от коронавируса европейска държава. И се оказва от онези българи, които все още се намират – отговорна и са себе си, но и за здравето на другите, непознатите. Красимира Дамянова, така се казва дамата.

Още преди да отвори вратата на дома си, тя решава да провери дали не е носител н смъртоносния вирус. А от разказа й във фейсбук докато го чете на човек му се завива свят и започва чак да се задъхва. И се уверява за пореден път, че нашите държавници умеят само да си правят проветрение на устите, но държавата ни всъщност е на автопилот.

Г-жа Дамянова най-напред се насочва към Окръжна болница в столицата. Оказва се, че това е спешно отделение и като такова в него не се правят такива тестове – да се чуди човек какво му е спешното, след като към настоящия момент на планетарен мащаб тестовете за коронавирус би трябвало да са категоризирани не просто като спешни, а много и супер спешни.

Насочват я към лаборатория в болницата. И о, чудо! Хора, които си вадят хляба от подобни изследвания тестват за много други болести, но не и за коронавирус. Още по-чудно е, че и въобще не знаят къде може да се направи това.Тогава жената хваща спешния телефон, за който всички живеем с надеждата, че зад него винаги ще се намери кой да помогне в труден момент. Свързват я с министерството на здравеопазването. От там я прехвърлят към бърза медицинска помощ, пращат я на адрес “Янко Сакъзов” 26, от там на “Столетов” . И дум отново удар в камък – препращат дамата към Военна или Инфекциозна болница”.

Какво друго й остава да направи, освен пак да звънне на министерството на “ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО”. Учтивият чиновник отсреща моли да му даде възможност да попита когото трябва.

Връща след малко както е обещал обаждането. И тук идва последният удар в непробиваемата бюрократична българска стена: ако сам поискаш да се тестваш за коронавируса, трябва да платиш двеста лева! За да поеме здравната система този разход, трябва да имаш признаци, че грипът те е докопал!

Евала , бе управници – една банална координация между болниците с разлепени на вратите им телефони на оторизирана лаборатория не можете направите. Медицински лаборанти и чиновници не знаят къде да насочат пациенти – реални и потенциални?

За какво сте там , бе? Едно дете от четвърти клас може да направи за пет минути работеща връзка между няколко училища.

Полза от този умопомрачителен случай обаче има: пазете се от вируса по начина, по който съветват лекарите. И не разчитайте на помощ от здравните институции: В България ЗДРАВОЕПАЗВАНЕ отдавна НЯМА. Има само едни черни дупки, в които потъват едни милиарди с цел повишаване на жизнения стандарт на шепа медицински началници.

За останалите трохи и или имитация на здравеопазване.

А уж има кризисен щаб за коронавируса. Какво и кого кординира? Представяте ли си нещо друго още-по-страшно и масово да ни сполети?

Вижте още по темата тук.

И съвсем не между другото: защо в България тези заведения се наричат БОЛНИЦИ, а не ЛЕЧЕБНИЦИ или ЗДРАВНИЦИ? Може би защото влизаш болен и често излизаш още по-болен. През последните години почти повсеместно е така. Не лекува ли самата дума лечебница, не доразболява ли душите на хората самата дума болница?…

 

 

Коронавирусът плъзна по цялото земно кълбо

– двама българи са с положителни проби

Случайно ли вирусът удари първо Италия? Това ли ще е спусъкът на финансовата криза в Европа, както предположи проф. Красимир Петров?

Епидемията от коронавирус се разраства. По данни на Световната здравна организация броят на заболелите само за денонощие се е увеличил с 2200

В далечна Австралия двама наши сънародници след изследване са с положителна проба за коронавирус, каза главният здравен инспектор Ангел Кунчев.
Те са пътували заедно със заразен от Доха за Сидни, Австралия. Българските власти още издърват адресите им в България.
Здравният инспектор обаче уточни, че все още не е напълно сигурно дали сънародниците ни са наистина заразени. Единят от тях се е върнсал в България, а другият все още се намира в Далечния Изток.

Най-скоростно вирусът се разпространява в Южна Корея, статистиката към настоящия момент показва пет хиляди поразени.

В далечна Австралия двама наши сънародници след изследване са с положителна проба за коронавирус, каза главният здравен инспектор Ангел Кунчев.

Те са пътували заедно със заразен от Доха за Сидни, Австралия. Българските власти още издирват адресите им в България.

Здравният инспектор обаче уточни, че все още не е напълно сигурно дали сънародниците ни са наистина заразени. Единият от тях се е върнал в България, а другият все още се намира в Далечния Изток.

Еврокризата започва от Италия

На нашия континент най-пострадалата от вируса е Италия – 888 човека, 18 от тях са изгубили живота си. Първи случай на заразен е засечен в Украйна. Тази статистика от днес е обнародвана от Световната здравна организация.

Към днешна дата – Националният ни празник 3 март, отново няма открит случай на носител на коронавирус в България. Но както казват специалистите – това не значи, че няма такъв. Професионалисти медици се съмняват в коректността най-вече на транспортирането на пробите и от там – негоден материал за тестване.

Защо Италия? imageПрофесор Красимир Петров предрече, че кризата в Европа ще започне от Италия.

Преди година в София шокиращият лектор проф. Красимир Петров изнесе беседа на тема следващата финансова криза. В нея той изказа твърдението, че не може да се гадае коя точно страна ще натисне спусъка, коя ще даде началото на кризата.

Професорът обаче изрази опасения, че ако кризата тръгне от Европа, най-вероятно първата пострадала държава ще е именно Италия. Защото тя се управлява от популистко правителство, което вдигна заплатите с цената на държавни заеми. Така то направи икономиката на Ботуша крехка и уязвима. Както се казва, и да кихнеш, може да я събориш.

Затова и може би не изглежда чак толкова голяма случайност, че причиняващият кашлица и кихане вирус удари най-напред сърцето на бившата Римска империя. Естествено, икономиката не се съобразява с теориите на конспирацията, а действа по своя си логика. Неприятно е обаче, когато нейните железни закони водят до резултат, който съвпада с изводите на конспиративно мислещите.

За повече подробности чуйте лекцията на проф. Петров и продължете след нея надолу в текста, за да се запознаете с вижданията на друг един известен български финансист – Светозар Гледачев.

Коронавирусът ускорява световната финансова криза.

Сбъдване на лошите прогнози: Коронавируът удари в сърцето живота. Тепърва ще страдат и напълно здравите хора – ето защо

Започват да се сбъдват най-лошите прогнози на финансистите, сред които и Светозар Гледачев, за връзката между коронавируса и световната финансова криза

Сводката за разпространението на новия смъртоносен коронавирус към 2 март 2020 г. показва, че в ЕС заразените са 2100 човека, като смъртта е застигнала 38 от тях. Това са хора от 18 страни, членки на Евросъюза.

В България няма регистрирани случаи, но медицинските специалисти не бързат да се радват и се застраховат – “засега”.

В Далечния Изток освен в Китай, най-много хора са засегнати от коронавируса в Южна Корея, в Япония – също.

През последните десетилетия заедно с икономиката, се глобализираха и заразните болести. За едно денонощие със самолет човек може да обиколи цялата планета. И без да подозира да носи в тялото си всякакви опасности за себе си и за околните.

Но коронавирусът засяга не само човешките тела. Започнаха да се отменят концерти, анулират се резервации за хотели, билети за круизи и всякакви екскурзии. Туризмът в Европа вече губи по 1 милиард евро на месец заради него. За първите два месеца на 2020 г. е отчетен спад на нощувките с два милиона.

Разлюлени са и фондовите борси, чийто обичаен дневен оборот се измерва с трилиони долари.

За добро или лошо Китай стана фабриката на планетата. Най-големите световни корпорации отдавна изнесоха производствата си там. От миналата година насам в някои държави е регистрирано началото на рецесия. Финансовият и икономически анализатор Светозар Гледачев вече месеци наред предупреждава, че светът скоро ще влезе в икономическа криза. Това според него ще означава масови съкращения, останалите на работа с месеци няма да си получават възнагражденията.

imageСветозар Гледачев, по-долу ще дадем видео с него.

Коронавирусът сега ускорява сбъдването на прогнозата му.

Така че, вероятно се задават трудни времена за наемния труд, за пенсионерите, без коронавирусът да припарил до тях.

По един от документалните телевизионни канали неотдавна съобщиха, как след като пуснали на високи децибели записан на касетофон рев на тигър 12 маймуни умрели на място.

Страхът е най-страшният убиец не само за маймуните, той е по-страшен от кой да е вирус убиец.

Така че сега най-вече трябва да слушаме специалистите, не страховитите гласове в главите си. А мерките за защита са лесни и не струват пари. Наричат се добра хигиена.
 ИЗТОЧНИК:
https://paralel42.com/5381/coronavirus/?fbclid=IwAR3gJ9tS1qviRZC7AxhQ90rVldstAiPHzuEOYJ--oNWoKl5_ytPNqcPDz0Y#i-3






Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sekirata - Тепърва сега започват...вече се разкриха
24.05.2020 13:21
и не действат задкулистно!

Целта е ясна - трите големи сили и още три държавици искат да останат само те на този свят и не се спират пред нищо.
цитирай
2. tera - Кой ги е чувал изобщо тези paralel42.com - вторите на километричната статия?
24.05.2020 17:00
Забелязала съм, че най-неизвестните изказват най-радикалните мнения. През март гледах видео, снимано от българка в Бергамо, показваше как извозват ковчези. Авторите сигурно ще кажат, че ковчезите са били празни и това е конспирация.


цитирай
3. mileidi46 - https://www.facebook.com/205346392836564/videos/634681263779589/
25.05.2020 02:54
tera написа:
Забелязала съм, че най-неизвестните изказват най-радикалните мнения. През март гледах видео, снимано от българка в Бергамо, показваше как извозват ковчези. Авторите сигурно ще кажат, че ковчезите са били празни и това е конспирация.




Изгледай това видео,това е само част от него,преведено на български,Когато го намеря цялото преведено ще ти го пусна на лични...Имам го,но не мога да го открия в момента!!!Колкото до ,,Паралел42" можеш да ги намериш във фейбсук тук:,,https://www/paralel42com/ ,всичко,което са написали в тази статия,е абсолютна истина...За Бергамо съм писала ,още текат разследвания!!!
А конспирация има,и то доста...зависи какво четеш,как го четеш и в какво искаш да вярваш!!!
https://www/100727188142457/videos/543889773187443

Мисля,че разбираш италиански??
https://www/121157734607309/videos/2895499240470820/
цитирай
цитирай
4. mileidi46 - и не действат задкулистно! ...
25.05.2020 02:56
sekirata написа:
и не действат задкулистно!

Целта е ясна - трите големи сили и още три държавици искат да останат само те на този свят и не се спират пред нищо.

не е точно така...чула ли си нещо за QUANON..???
цитирай
5. drevnata - Какво да се прави
31.05.2020 09:07
Безкрайни са теориите и хипотезите по тази световна криза. но политици, доктори и военни са безхаберни как да се реагира правилно. Още повече - ние -обикновенните хора. За да се реагира правилно трябва да се знае реалната причина на вируса- смъртоносен или не- кой и как го изпусна. Защото ако днес не е убил милиони, каква е гаранцията, че утре няма да го направи това. И така кой стои зад вируса или неговия мит? Дори и това не знаем. САЩ твърди да са китайските лаборатории, а китайците естествено твърдят обратното. А какво знаем ние по въпроса? Нищо, освен че да сме очаквали ваксина! Пълна победа за противника на населението на земята е засега. Докато не се изправят виновните на съд за всичко което са направили досега.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8318123
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031