Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2018 12:18 - Изображения на смартфони от миналото, от преди 80 г., от 19 век и по-рано. Пътуване във времето?
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 2459 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 16.03.2018 12:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Открити са изображения на смартфони преди тяхното реално изобретяване. Смарфоните са изобретени през 2000 г. и първите смартфони се появяват тогава, но има запазени изображения от миналото, където някои хора гледат нещо си, което не може да се обясни какво е и сега като се види се разбира. Така например на мача на Майк Тайсън с Питър Мак Нийли в Лас Вегас през 1995 г. има човек, който снима със смартфон, а реално смартфоните още не са изобретени. Пътешественик във времето? - Може би.

image   Снимка от мача на Тайсън в Лас Вегас

По време на строителството на Московското метро на различните станции са поставяни различни изображения и мозайки. На станция Киевская отворена през 1953 г. има мозайка наречена Борьба за совецкую власть на Украине. Някои съвремени хора, като наблюдават изображението са на мнение, че партизанинът държи Джи Ес Ем и ползва ноутбук. Въпреки че по онова време са ползвали телефони странното е, че няма кабел на телефона по-който говори. 
Един действителен случай. След Втората световна война през 40-те години в Ленинград (Петербург) едно младо 18 годишно момиче, което се разхождало под едно дърво намерило странна кутийка. Изглеждала на нещо техническо. Занесла я и я показала на нейни познати радиолюбители и такива, които се занимават с техника. Разгледали я, но подобно нещо не били виждали. Имало схеми, каквито по онова време не са виждали. Не могли да разберат нейното предназначение. Когато била вече възрастна жена на 80 през 90-те, когато се появили джи ес емите тя се сетила за кутийката и разбрала нейното предназначение.

image

  image

Детайлът от картината. Че говори по телефона - говори, ама къде е кабела? А и още нещо - слушалките по онова време са били закръглени - защо неговата не е закръглена?

Ако до тук има някакви обяснения с картината Борба за съветска власт в Украина, то в картини от миналото положението съвсем се усложнява. Художникът Умберто Романо през 30-те години рисува огромна картина за пощенската станция на град Спрингфилд, щата Масачузетс. Умберто Романо би трябвало да е роден през 1905 г. и с родителите си, като малък се преселват от Италия в САЩ. През 1933 г. той рисува картината Мистър Пинчон и заселниците на Спрингфилд. Докато в миналото експертите по история на изкуството (по случайност съм учил точно такова) са се чудили и не са разбирали картината, не е било ясно, какво гледа индианецът, сега всичко се изяснява.

image

Обърнете внимание, колко съсредоточено гледа индианецът в смарфона, а на всичкото отгоре и още двама индианци, които гледат не към наказвания човек, но именно към смартфона. Дори и вързаният човек, като че ли е заинтересуван и иска да види, какво гледа индианеца. Вниманието на всички е насочено към този предмет, който държи индианеца.

image


Забележете само, как си е извил вратът и тялото вързания, само за да може да погледне


image

Картина на Питер де Хох от началото на 18-ти век


image

Докато при някои ранни изображения може да се каже, че някой интерпретира по някакъв начин нещо си - тук дори експертите могат да кажат каква марка е смартфона

image

Още една странна картина на Петер Де Хох

image

А ето и една картина от Англия от 19 век

image

Не е много ясно какво толкова гледа момичето, но единственият логичен начин на обяснение е - смартфон






Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. troina - многоо хубава идея,ернест!
16.03.2018 12:37
интересно е при теб..
според един млад, мн.успешен и поп.автор
в Америка, журналист, философ,и визионер/ Дейвид Уилкок,
Историята има „свойството“ да се повтаря циклично..
/Спиралата на Времето и Ключовете на синхронността..
уникална книга,препоръчвам..
поздрав,Юлия

https://lira › Любопитно
цитирай
2. ernest - Идеята за цикличността е на
22.03.2018 08:36
Генерал Валентин Мошков, който описва неговата идея за цикличността в страните по 400 години в книгата "Новая теория происхождения человека и его вырождения, составленная по данным зоологии, геологии, археологии, антропологии, этнографии, истории и статистики" публикувана през 1907-1910 г. във Варшава (По онова време Полша е била окупирана и част от нея под руско робство за 120 г. и там е имало 14 възстания, а другите части са били под немско и австрийско робство, преди това Полша е била най-голямата страна в Европа и всички пророчества са, че отново ще бъде и ще е бастион на християнството). Но това няма нищо общо с темата на този постинг.

Джиесми и смартфони не е имало през последните няколко хиляди години, а какви високи технологии е имало преди повече от 10 000 г. не се знае достатъчно. Единствено някъде в Тибет се пазят скрити, както високотехнологични протитипи на уреди от предната по-високо развита от нас сега цивилизация, така и описание на някои как да бъдат направени, а в Индия има древни текстове описания на летателни устройства наричани вимани. Има и текст, как да се направи подобно устройство - вимана и през XIX век индийски учител от околностите на Делхи е направил някаква такава машина и е летял пред очите на хората, но явно после или я е разрушил или скрил. По време на Втората световна тибетци дават на германците схемите, как да направят един високотехнологичен уред от предната цивилизация, но не успяват да го направят преди края на войната и нищо повече не се знае, освен че проектът се е наричал "Камбана".
Смартфоните имат много полезни и добри приложения и са особено удобни по време на път, но имат и манипулативни и проследяващи системи, поради което вече по-разумните хора, които все пак ползват смартфони през част от времето не ги използват, а за да не бъдат проследявани и снимани през цялото време в картина ги поставят в така наречените "фарадеедви кутии". Най-богатите хора милиардери не използват нито смартфони, нито дори джи ес еми, но само домашни телефони. Познайте дали Стийв Джобс изобретателя на смартфона е позволявал на децата си да ползват смартфони? Toй ли не е знаел за какво става въпрос?

С помоща на SG технологиите може да се въздейства на мисълта (на мисленето) на хората ползващи смартфони.

Министерството на здравеопазването на Австрия от скоро (от месец май, след постването на този постинг) тази година е обявило, че смартфоните са много вредни за здравето и вече в страната навсякъде по лекарските кабинети е пълно с огромни плакати във връзка с това.

Още да добавя, че има много случаи на смартфони, които се самовзривяват, което се дължи на батерията. Дори има един случай, когато смартфон се взривява в самолет и добре, че не е бил във въздуха и успяват да се справят със запалването. През 2016 г. при пускането на нов модел смартфон в Корея само през първите 7 дни от продажбите има 35 случая на гръмнали смартфони, и случаи на изгорели апартаменти и автомобили. Само в САЩ годишно се взривяват по 140 000 смартфона.

За да функционират джи ес емите сега се ползват сателити. Като изключим "Черният принц" чието съществуване и произход не са изяснени, съвремени сателити на нашата цивилизация са отправени в орбита едва през 50-те години на 20-ти век.

http://ernest/drugi/2017/04/23/stranen-spytnik-neprinadlejasht-na-nashata-civilizaciia-dvij.1529853

Появата на смартфони в някои картини говори единствено за това, че някой от художниците е могъл да надникне в наше време. Или ги е видял във видение или сън или е попаднал в тунел на времето или времева дупка и е видял дадените устройства или сам произхожда от друго време и е попаднал случайно в миналото. ...Или е използвана машина за пътуване във времето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665826
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031